sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Entäs kisojen jälkeen?







Oon niin onnellinen kun mulla on viimeinkin kuvauksellinen hevonen :D 
Kuulostaa aivan typerältä, mutta oikeasti mulla ei ole vieläkään yhtään julkaisemisen arvoista kuvaa esim. Rowilista, sillä se aina tuntui tunkevan hypyssä jalkojaan ihan mihin sattuu - tai vähintään mulla oli ilme kun kirvesmurhaajalla! Oon yhä niin innossani Rassen eilisistä suorituksista, ja nyt myös tänään jänskäilen Saran puolesta (joskin ensimmäinen luokka on jo ohi, ja ihan hyvinhän se meni ;)).

Lisäksi hieman kerron myös siitä, mitä yleensä kilpailujen jälkeen tapahtuu - nimittäin se ei riitä, että lyödään hevonen boksiin ja sanotaan heippa. Startin jälkeen jo kilpailupaikalla hevosta käveletytään jonkin aikaa, jotta sen hengitys tasaantuu ja jottei sen lihakset mene jumiin kuljetuksessa. Vain harvoissa paikoissa on mahdollisuutta loppuravailla, joten siksi kävelytyksen tärkeys on suuri. Useimmiten meillä on myös kylmäpatjat mukana kylmälaukussa, jotka hevoselle isketään startin jälkeen noin 10 minuutiksi jalkaan. Lisäksi kotona tarpeen vaatiessa hevosta kylmätään kylmällä vedellä tai kylmälinimenteillä, ja niiden lihaksii hierotaan arnika linimenttiä. Omistamme myös BOT patjat, joita käytämme rasituksen jälkeen jos linimenttiä ei ole tarvittu.

Kilpailukauden ulkopuolella meillä on myös pahimpiin jumeihin "tensolvet" geeliä, joka on siis todella hyvä lihaksiin jotka on todella lukossa. Siinä on varoaika 7 vrk.

Lisäksi on aina hoidettava varusteet ja muut tavarat kuntoon. Jos hevosella on lettejä, pitää ne purkaa kotona, ja tietenkin hevonen harjata läpi ja loimittaa ulos sopivalla tavalla. Varusteet puhdistetaan nahkasaippualla ja joskus nahkarasvalla, ja traileriin vaihdetaan kuivikkeet ja otetaan kakat ja pissat pois. Kuljetussuojat harjataan ja omat tavarani katson läpi ja tarpeen vaatiessa puhdistan ravat tai laitan kuivumaan sateen jäljiltä. Omat vaatteeni laitan pesuun, ja päivä alkaa useimmiten olla pulkassa siinä kohtaa. Hevoselle annetaan ruuassa hieman enemmän elektrolyyttiä jotta se palautuisi, mutta muuten ruokinta pysyy samana. Joskin joskus vähän tulee heppaa hellittyä myös porkkanoilla... ♥


- Laura

2 kommenttia:

  1. mistä tota tensolvettia saa? paljon sellane maksais?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me ollaan ainakin ostettu sitä eläinlääkäriltämme, joka suositteli sitä Rowilin selkään joka tuppasi mennä lukkoon. On minusta suhteellisen arvokasta tavaraa, eli olisikohan pullo jonku 30e-50e välillä? Tästä ei tosin varmuutta, jos haluat niin voin varmistaa tämän isältäni :)

      - Laura

      Poista