torstai 5. maaliskuuta 2015

Kipsikintusta tulikin kinttu. Vai tuliko?

täällä taas! Onnellisena <3

Pari viikkoa takaperin lähdin parin kaverin kanssa vähän extremereissulle Barcelonaan. Olimme siellä "pitkän viikonlopun", jonka aikana shoppailimme ja juhlimme - ja vietimme toki ihan huikean ihanaa aikaa! Yksi parhaista kavereistani on nimittäin viettämässä elämäänsä puolisen vuotta Espanjan lämmössä, koska on vaihdossa.

Reissu onnistui kipsistä huolimatta hyvin ja kukaan ei kuollut - myös 40pv tipaton jäi sille tielleen ja vieläkin välillä mietin miten kenellekään ei käynyt mitään. Toki huolehdimme toisistamme, mutta olemme silti aikamoisia rämäpäitä jokainen. No, kun siitä reissusta oli selvitty niin oli aika kuoria jalka kipsistä ja suunnata Kaapelitehtaalle Winterwonderlandiin. Kahteen viikkoon kerkesin viettää kaksi elämäni parasta viikonloppua, joten nyt paluu arkeen on ollut aika haastava.

barcelonassa on ihan huikeita shottibaareja! Shotit yleensä 2e kipale, maistuvat älyhyviltä ja niiden teko on aina pieni näytös. Oli ihan superkivaa.

Palasin kouluun heti wintereiden jälkeen, eli reissaan taas päivittäin kolmisen tuntia julkisilla. Jee... Koulu on kuitenkin sujunut hyvin ja olen päässyt hyvin sisälle opiskeluun poissaolosta huolimatta.

Tänään sitten kuitenkin kurkku kipeytyi ihan älyttömiin mittasuhteisiin. Ensin naureskelin meillä olevan Espanjasta vierotusoireita kun kaikilla reissun jäsenillä ollut jotain outoa nuhayskää, mutta tämä minun tautini sitten paljastui ihan puhtaaksi kuumeettomaksi angiinaksi. Lisäksi lonkkani on kipeytynyt urheilusta niin älyttömästi, että siihen hoitona on 3 x 1g kipulääkettä ja 3 x 600/800mg kipulääkettä. Ei siis ihan helpolla pääse vatsa tällä lääkityksellä.

Myös ratsastuksen pariin olen ihan hitusen palannut! Ratsastin Rowilin viikonloppuna pariin otteeseen ja ai että oli ihanaa. Rowil toimi ihan huippuhyvin, mutta oli kyllä oma villi itsensä alusta loppuun ja jouduin oikein miettimään painoapuja tarkasti, jotta sain sen vähääkään rauhoittumaan ja kuuntelemaan. No, maastoutunut en ole vielä ainakaan joten kaikki hyvin.

Alla sitten kuvia siitä sun tästä, osa onkin ollut jo instagramissa ja facessa, osa ihan puhelimen kätköistä! Palaillaan taas :)


winterwonderland day 1
iha ok maisemat lentokoneesta ;)

pieni suklaapuoti Barcelonassa. Ihan huikean hyviä eikä todellakaan hinnalla pilattu (nämä oli siis tryffeleitä ja ihan hintasia, muut leivonnaiset oli tasoa jättimacaroni 2e)

FC BARCELONA - LEVANTE

maailman parasta ruokaa. Kaikki nämä noin 15e ja oli hyviä ja täyttäviä. Ihan huippu paikka.

winterwonderland day 2

viimeisenä muttei vähäisenä - ainut kuva kipsikintusta ! :D hhahahahah naamarit oli päässä syystä ?

- Laura

13 kommenttia:

  1. Cool! Säästitkö kipsin itselläsi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no hyi en! Arvaa haisiko (ja näyttikö) jalka vähän kuolemalle kun kipsi otettiin pois? Keltainen, haiseva ja hilseilevä ruipelokinttu jossa kasvoi mustia ihokarvoja ??? Kamalin näky ikinä :D

      Poista
    2. Onks tollanen kipsi hiostava? Jalkaahan ei varmaan voi pestä mitenkään, jos siin on kipsi...?

      Poista
    3. On... jalka pestään aina jätesäkissä, eli se on siis ihan semmonen kuollut sisältä kun toi otetaan pois kun ei iho pääse mitenkään uusiutumaan tai veri siel kunnolla kiertämään. Itse yritin liikkua mahd. paljon plus tunkea sormea kipsin alle aktivoidakseni edes jotenkin jalan pintaverenkiertoa, mutta silti tuloksena oli siis aivan kokonaan kesiytynyt iho joka imi itseensä purkin rasvaa. Jotkut kipsit on avattavia ja jalka pestään välillä mutta mulla oli ihan umpikipsi joka kerran vaihdettiin 2vk leikkauksen jälkeen.

      Poista
    4. Joo, voin kuvitella, et oli varmaan muhkeet hajut kun paketti avattiin. xD Avattava kipsi on hyvä kun sen saa pois jalasta et jalan voi pestä, mut riippuu kai tilanteesta milloin sellasen voi laittaa? Sul oli kuitenkin toi leikkaus.

      Poista
    5. Jep, kaikella järjellä voisi juuri näin ajatella, osittain kai se myös riippuu millainen murtuma, koska toi umpikipsi tukee paremmin sitä murtumaa kun umpikipsi joka 'hengittää' toki paremmin. Kipsaajalta kysyinkin miten pystyy siinä katkussa työskentelemään - hyvin kuulema, pari vuotta meni että hajuun tottui!

      Poista
    6. Heh, kipsaaja saa haistella aika monenlaista jalkahikeä. xD Tai mitä siellä kipsin sisällä nyt onkaan... Kyllähän siihen varmaan tottuu.

      Poista
  2. Minkälaista oli reissata kipsi jalassa? Menitkö keppien kanssa lentokoneeseen vai pystyitkö jo astumaan kipsatulla jalalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumatkalla lentokoneessa paineisti selvästi ja oli kivuliaampi - siellä ihan asiakseni lähdin kuljeksimaan käytävällä että turvotus vähän häviäisi. Lisäksi pistin vatsaan klexane - piikkejä ettei tulisi veritulppaa.

      Mulla oli reissussa jo täyspainovaraus "lupa", eli 30.1. sain jo laittaa jalalle kokopainon kivun sallimissa rajoissa, eli 16.2. pystyin jo oikein hyvin ihan ilman keppejäkin käpyttelemään. Jännitti vähän turvatarkastuksessa millaisen selvityksen joutuisin antamaan, mutta turvalaitteet eivät kertaakaan piipanneet eli ihan no problemo senkin osalta. Kepit oli kuitenkin mukana, niiden kanssa sai ulkomaillakin vähän lisätilaa, osan reissuista menin siis niiden kanssa ja osan ihan vain hassun tohvelin voimalla :D

      Poista
    2. Sait varmaan paljon huomiota. ;) Kirjoittiko kukaan nimmaria kipsiin?

      Poista
    3. Joo ! Kaikki aina kyseli et mitä on käyny ja siis yleisesti selitin kipsin ollessa jalassa noin 18261 kertaa mitä olin häsänny. Lisäksi olin Espanjassa ainut blondi varmaa koko maassa, nii sain siitäki kuulla pariin otteeseen :) Ei kuitenkaan mitää kovin röyhkeetä!

      Ja ei kirjottanu! Käsiin kyllä kirjotettii näyttävästi kaikenlaista uv-valois hohtavilla jutuilla mut kipsiin ei? Taas tää logiikan multihuipentuma :D

      Poista
    4. Hö, mä olisin voinut kirjoittaa sun kipsiin. Olit varmasti aika söpö kipsi jalassa. ;) "Broken angel". Oot kyllä söpö muutenkin...

      Poista
    5. :D kiitos kiitos. Ehkä onnistun murtaa seuraavaksi jotain muuta ja sit kipsin saa täyteen tekstiä...

      Poista