keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Maple's Looper / Laura

Maple's Looper


Tutummin Orvokki (tai ipana, hirviö tai vauvva..) syntyi 3.6 kello 4:31. Ensimmäisen minuutin aikana ori yritti jo jaloilleen, mutta vasta ensimmäiset maitohörpyt sai kaksi tuntia myöhemmin. Ensimmäinen ruokinta tapahtui tuttipullosta, sillä kovien ponnistelujen jälkeen varsa ei jaksanut etsiä nisiä ja oli jo luovuttamassa.

Minut herätettiin puolelta, jolloin äiti ryntäsi huoneeseeni ja kysyi halusinko leikkiä kätilöä. Totesin hevosen synnyttävän niin nopeasti, että on turha on minun edes yrittää juosta talliin. Laitoin vaatteet rauhassa päälle ja sitten suuntasin haukoitellen talliin. Matkalla sinne äiti kerkesi jo juosta uudelleen luokseni, ja kertoi että varsa on ori ja sillä on jopa kaikki neljä jalkaa! Olimmehan kuulleet monia kauhutarinoita siitä, että varsa on kyllä erittäin innokas nousemaan jaloilleen ja muuten terve, mutta siltä puuttuu jalkoja tai vastaavaa.


Orvokki on tosiaan ori. Sillä on tähti (tai jonkinmuotoinen ilmestys päässään) ja komeat takasukat. Varsalla on musta harja ja tällä hetkellä vaaleanruskea karva. Vitsailemme usein että meillä on kova työ aina yön aikana kihartaa sen harja, sillä se näyttää siltä kun sillä olisi papiljotit aina öisin päässä.


Orvokin suku on myös oikein hyvä, sillä sen kummatkin isoisät ovat hypänneet GP ratoja. Orvokin isä polveutuu suoraan Lordanoksesta. Jos haluatte nähdä Lordanoksen radan, klikatkaa tästä.  Lordanos on hyvin kaunis, kevyt ja suuren kapasiteetin omaava ori. Rowil taas suoraan on Infernosta, johon pääsette tutustumaan tästä. Myös muita kuuluisia hevosia löytyy suvusta, kuten esimerkiksi Rigoletto, Landos ja Rebel Z.

Lordanos

Lordanos
Orvokin isä on Lopez, johon pääsette tutustumaan tästä. Kuten tekstissä sanotaankin, Lopez on pitkäjalkainen ja Lopez on sisäänratsastusvaiheessa osoittanut luontaista tasapainoa ja hyvää asennetta. Esitarkastuksen ratsastuskokeessa oria kehuttiin positiiviseksi. Kaikki olivat tärkeitä kriteerejä kun hieman lyhytjalkaiselle ja kiltille, mutta myös "yhteistyökyvyttömälle" Rowilille etsittiin oria. Lopez astui vain yhden kauden Suomessa, mutta sillä on monia varsoja jo syntynyt.

Orvokin emä on Rowil, jonka hyppyvideon näette tästä. Rowil on kaunis ja kiltti tamma, joka on osottautunut maailman kilteimmäksi emäksi. Sillä on hyvä laukka, iso ravi ja paljon virtaa eteenpäin. Sen suurin heikkous on puutteellinen kapasiteetti (130cm on sille maksimi ratana) ja hieman liian varovainen hyppy. Sillä on kuitenkin luonnostaan nopea laukka ja sen kanssa useimmiten kyse oli voitosta tai hylätystä.

Entäs Orvokki itse?

Orvokki on luonteeltaan tällä hetkellä hyvin kiltti, mutta kuitenkin hieman kuriton varsa. Sillä on luonnostaan iso laukka ja paljon pomppuenergiaa, mutta vankin luonteenpiirre on pieni uhmamaisuus ja kurittomuus. Toivon kovasti että Orvokista kasvaa hyvin käyttäytyvä ja kapasiteetikas hevonen jolla pääsisi kilpailemaan. Se on meidän testikappaleemme kasvatuksemme suhteen, mutta tällä hetkellä ainakin vaikuttaa siltä ettemme ole aivan täysin pihalla, sillä varsa on tehnyt kaiken moitteettomasti jossei traileriin kiipeämistä lasketa mukaan.


Siinäpä teille pieni yhteenveto kersastamme :) !

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti