sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Työpäiväni / Laura

Teksti on kirjoitettu perjantaina
Tänään on työn ohessa tarkoitus hieman postailla mitä normaaliin työpäivääni kuuluu. Olen siis töissä VRllä, jossa olen nimikkeellä asiakaspalvelija. Vastaan siis puhelimeen ja auttelen lippujen peruutuksissa, muokkauksissa ja autan yleisesti kaikessa junamatkailuun liittyvissä.
 Myös olen verkkokaupan tuki - etsin kadonneita lippuja ja vastaavaa.

13:50
Vuoroni alkaa kello 14.00. Tulen paikalle hieman aiemmin, avaan koneen, etsin mikrofonin, kynän, paperia sekä muutamia muita tarvikkeita kuten aikatauluoppaan. Vien eväät jääkaapiin, laukun kaappiin sekä katsastan koneelta uusimmat tarjoukset tai yleiset tiedotukset. Katsastan myös sähköpostini läpi, mutta tänään sinne ei ollut tullut mitään viestejä. Yleensä sähköpostissa aina odottelee yksi tai kaksi viestiä - joko asiakkaiden palautteita työstäni tai yleistä tietoa junaliikenteestä (tai sen häiriöistä).


14:00
Avaan myyntiohjelman ja laitan mikrofonin päälle. Katson että asetukset on äänien kohdalta kunnossa ja riisun myös kengät jalastani. Nyt on hyvä aloittaa kahdeksan tunnin työpäivä :)

14:09
Ensimmäinen puhelu takana! Ensimmäiset kaksi on aina kamalimpia, nytkin tuntui etten saanut normaalisti ääntä virtaamaan ja kuulostin tukkoiselta. Kuitenkin sain varattua asiakkaalle hänen haluamansa paikan yöjunasta auton kera.

14:10
Luokiteltuani puhelun katsahdan linjoja jotka näyttävät tyhjää! Avaan Facebookin ja käyn katsomassa siviilisähköpostini, sekä katsastan Savonlinnan tuloksia (joista muuten selvisi ihanan Okon voitto♥). Seuraava puhelu saapuukin ja tein taas yöjunapaikkavarauksen. Kurkkuani kuivaa ja kahvia tekisi mieli, mutten jaksa hakea sitä vielä. Laiskuus iski....

Tähän väliin muuten pieni mainospala - kaikki liittyy heti nyt sitten veturiin jotta saatte tietää meidän hyvistä tarjouksista mahdollisimman aikaiseen! :)

14:29
Ensimmäinen puhelu joka ei ole paikanvarausta, mutta muuten perusasiaa eli siis lippujen uudelleen lähettämistä. Hoidan nopsasti asian ja toivottelen hyvät kesän jatkot asiakkaalle.

14:37
Päivän ensimmäinen myynti! Ihana asiakas - tiesi mitä halusi sekä oli kohtelias ja puhui rauhallisesti.

15:12
Yhdet kengät hoidettu junasta asiakkaalle pohjoiselle asiakkaalle... aina pieni prosessi soitella junaan (tai tällä kertaa junan päällikölle *nielaus*) ja pyytää jättämään asiakkaiden tavaroita yhteen sun toiseen paikkaan.... Ensimmäisen työtunnin saldona 10 puhelua ja 35 minuuttia puheluita.


15:15
Myös tee haettu ja hommat jatkukoon! Muistin sentään tänään tuoda tuon kupinkin ensimmäistä kertaa. Sain myös ihania kehuja vaatteistani - pakko myöntää että tänään joka hieman katsoin mitä päälleni vedän kun illalla on tarkoitus baariin jatkaa.

16:06
Hiljainen päivä! Kaksi tuntia (ja nolla taukoa..) takana ja saldona 22 puhelua ja 1 tunti ja viisi minuuttia höpöttelyä.

16:33
Kerkeän jo lukemaan hieman lehteäkin kun linjoilla on ihan hiljaista. Seuraava puhelu sitten saakin virkoamaan kun asiakas huutaa kurkku suorana palvelumme tasosta. Nyökyttelen ja yritän tietenkin korjata tilannetta, mutta välillä mietityttää miksi se kiroileminen on pakko huutaa ihmiselle jolla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa...


18:00-18:30
Tauko! Ruokatunti kestää puolisen tuntia, ja olen jo 18:15 valmis. Luen lisää lehteäni ja juttelen ystävieni kanssa netissä. Iltaa piristää ihana karkkipussi jonka Niko toi ♥ Kummasti helpotti asiakkaan jälkeen, joka sai miltein kyyneleet tulvimaan...
Neljässä tunnissa vähän vaille 2h itse työtä ollut, nyt siis hieman otettava ahkerammin puheluita jos niitä vain riittää!
18:36
Kahvikuppini (jossa on tänään kylläkin Liptonin keltaista "normaalia" teetä) on tyhjentynyt. Kiiruhdan hakemaan sitä lisää ja käyn juttelemassa esimieheni kanssa.

19:38
Tunnin homma olikin sitten yksi puhelu... juttelua esimiehen kanssa, etsimistä netistä vastausta, asiakkaan huutoa ja epätoivoista selvittelyä... kahvia tekisi mieli muttei vieläkään ole poroja!!

20:08
Päivän ensimmäinen tauko. Teetä haettu ja makeaa elämää loppujen karkkien kanssa. Kaverit jo huutelee baariin tai ainakin etkoille, silti sinnikkäästi painan töissä.

20:15
Tauko is over ... Päätän että tsekkaan vielä sähköpostin läpi ja sitten taas puheluiden kimppuun.

21:00
Viimeinen työtunti alkaa! Facebook täyttyy juhlivien ystävien kuvista ja myös muutama soittaja on tainnut juoda muutakin kuin maitoa. Oma tee loppuu kokonaan (oli se kyllä jo haaleaakin) ja minua väsyttää! Laitan huomisaamuksi herätyksen 07:20 jotta pääsen viemään Orvokkia ulos ja lakkailen kynsiäni tylsyyttäni.

ratsastajan kynnet (Y)
21:30
Toiselle tauolle ei tänään ole tarvetta, sillä on ollut älyttömän hiljaista. Normaalisti kahdeksasta tunnista puhelimessa olen viettänyt noin neljästä viiteen tuntia - nyt luku jää noin kolmeen tuntiin! Viisi tuntia olen tänään saanut vain olla ja tylsistyä.

22:00
Viimeinen puhelu on ohitse ja vien tavarat takaisin paikoilleen. Kuittaan itseni ulos ja kiiruhdan kohti kantapaikkaamme tapaamaan kavereitani. Maanantaina takaisin töihin!

- Laura



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti