tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maailman sekalaisin postaus / Sara

Moi taas !

Tosiaan en ole ollut mikään innokkain bloggaaja vähään aikaan, ei ole oikeen ollut kiinnostusta ja sen varmaan huomaa postauksistani. Anyway, ajattelin tähän yhteen postaukseen änkeä kaiken finnderbystän alkaen.

Eli olimme 7 ja 8 kesäkuuta Finnderbyssä hyppäämässä ensin perjantaina 110 ja lauantaina sen Poni GP. Lähdimme sinne hyvillä mielin, koska viimeksi ollut poni gp meni hyvin ja edelliset estetunnitkin olivat sujuneet normaalia paremmin. No ei mennyt viikonloppu suunnitelmien mukaisesti ei.

Ihan ensiksi menimme perjantai-aamuna hakemaan Finnderbyrannekkeet, jotka olivat kilpailijoille tietysi ilmaiset. Saimme myös Finndeby laatan, tai  semmoisen jonka voi kiinnittää esimerkiksi kisakaappiin. Sen jälkeen lastasimme ponit ulos autosta ja pian menimme jo verkkailemaan. Verkassa Verute tuntu oudolta, varmaan johtui erilaisesta pohjasta (nurmi) mutta ihan ookoo hyppyjä sieltä tuli.

Kun olin valmistautuja näyttelin Verpille kaikkea derbykentällä, koska ihan jokaisen esteen alla oli jotain ja Verute oli aivan kauhuissaan, se ei ole ikinä pelännyt missään niin paljon kun siellä, tai ei se pelännyt vaan kyttäili kaikkea (esteitä, puskia, katsomoa,verkkaa,..) no radalle tietty ykkösesteelle tuli semmonen kyttäyskielto, eli jäi kauas esteestä. No tokalla apinanraivolla sain sen siitä yli. Sitten tuli semmonen kiva vaihe, Verute rupesi liikkumaan hyvässä rytmissä, ja minä löysin etäisyydet hyvin, kunnes tuli ampparieste. Se vaan jäi tököttämään eikä liikkunut mihinkään, tulos oli tietty hylätty. Kolmannella sain sen onneksi survottua yli.

tässä se ampparieste hylätyn jälkeen. :D on muuten hirvee kuva

aika huono kuva mutta oli ainut joten ei jäänyt vaihtoehtoja...
Loppupäivän kattelime kisoja Tiiiun kanssa ja illanlopuksi kävimme ponien kanssa rivieralla tekemässä kävely lenkin. Ja tietty mentiin siitä läpi, oli muuten syvää.

Yövyimme porkkanassa, joka sijaitsee lähellä derbykenttää niin kaikki oli oikeastaa tosi lähellä, ponit, kisapaikka, auto,.. Verute yötyi haimihallin päädyssä olevassa jabakarsinoissa.

Tosta mentiin ponien luo
Lauantainakaan ei onni suosinut meitä. Poni GP'een rata ei ollut vaikea ja esteet olivat tosi pieniä mielestäni verrattuna Hepen Poni GP'seen. Tälläkertaa verkassa meni vielä huonommin kuin edellispäivän kympin verkassa, en nähnyt mitään etäisyyksiä ja aloin panikoimaan mitä jos radallakaan ei löydy ja plaaplaapalaa. No oikeassa olin :D Radalla säntäilin vaan esteitä päin ja kolmos okserille tuli kielto kun kaarteessa aloin hidastamaan liikaa ja toin sen aivan liian vinosti esteelle. Toisella yrityksellä painoin vaan menemään sitä okseria päin ja siihen tuli joku hirveä etäisyys, mutta poni oli kiltti ja hyppäsi kuitenkin.
Okserilta oli suoraan kuusi normiaskelta pysty-pysty sarjalle ja olin tulossa siihen ihan hyvällä kuudella, mutta poni päätti ettei nyt hypätä.

poni gpeestä amppari este

Tässä kolmoseste johon tuli ensimmäinen kielto Poni gpeessä
No nämä kisat päättyivät näin seuraavaksi menimme Tuomarin kylään vetäsemään 100 ja 110, siitä olenkin tehnyt jonkun postauksen, mutta tulokset olivat 12 vp (1 kieltoa 2 tiputusta) ja 110 0-8 (uusinnassa kaksi pudotusta) ei ollut yhtään tasaista menoa.
                           
                           Dumista tähtäsimme Riihimäelle aluekisoihin hyppäämään yhden 110 cm. Riksussa sujuikin jo tasaisemmin.

Radalla verute oli tasaisen reipas ja kuunteli hyvin apuja. Yksi pudotus tuli okserilta johon toin Veruten aika lähelle. Olin tosi tyytyväinen rataan, koska dumissa oli semmosta eteen, taakse menoa ja Riksussa radalla löysimme tasaisen rytmin jonka ansiosta etäisyydet osuivat paikoilleen.

Riihimäen jälkeen oli parin viikon kisatauko ja hyppäsin jollain viikolla vähän itekseen pieniä kun ei ollut tuntia.
tähän tuli aika jännä hyppy kun esteen alla oli pirpun mielestä jotain jännää :)
Kädet taas miten sattuu


Parin viikon kuluttua palasimme taas kisojen pariin. Lähdimme kohti Helsinkiä, menimme husööseen hyppäämään perjantaina ja sunnuntain a110 ja 115. Tästäkin olen jo tehnyt postauksen mutta juu, tulokset olivat perjantain 110 12 vp (kaksi aika turhaa puomia ja yksi kielto vedelle) ja 115 hyl, (ykköselle ensin semmonen sikailukielto, eli jäi pomppimaan kauas esteestä ja sitten hieno ilmalento esteen sekaan tokalla). Eli husöössä ei mennyt ihan suunnitelmieni mukaan... 

Kuvia ei valitettavasti  löytynyt sieltä :(
Sen jälkeen menimme ypäjälle! Jee taas... Hyppäsimme kaksi kymppiä siellä, toinen niistä oli metsäkentällä ja toinen juhlakentällä Verute oli verkassa aika hyvä tuli monta kivaa hyppyä, ratakin sujui hyvin kunnes tuli este joka on poispäin muista hevosista. Verute jäi tököttämään taas jo kauan ennen estettä ja pukitteli aina kun annoin pohjetta tai raippaa... Juhlakentän kympissä oli sama juttu, mutta vaan aikasemmalle esteelle, jo kakkoselle. Se on tosi turhauttavaa kun se rupee sikailmaan jo kauan ennen estettä pukittelemalla, mutta kun yritän laittaa ponia eteenpäin se vaan pahentaa tilannetta. :/ Laitan jossain vaiheessa tänne videota niin näätte mistä puhun :D

Tänään meillä oli hyppäri, jee :) Ja Tiiu tuli kuvailemaan joten tuli tosi paljon  kuvia :) Estetunti meni tosi kivasti, teimme tosi paljon tasaisen työskentelyä ja hyppäsimme vain pieniä. Etäisyydet tulivat hyvin eikä tullut yhtäkään paniikkiratkasua! Se on jo saavutus. :D 

Eli nää seuraavat kuvat on (c) Tiiu Tiihonen

söpö poni :)

Tää on jotenki tosi hauska kuva jos kattoo verpin ilmett :D



   














makaa ny viel enemmä kaulal hei





Seuraavaksi mennään lauantaina laaksolle hyppäämään metri ja toivotaan ettei poni sikaile siellä. Tästä postauksesta tuli ehkä oudoin ikinä, muta toivottavasti saatte selvää (:






2 kommenttia:

  1. Oothan menos sm:iin. Poni on niin hyvä ja sinä kans. Menit sen gpn niin hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidetaan jättää SM'ät seuraaville vuosille kun nyt on mennyt nii huonosti :/ mut kiitos (:

      Poista