lauantai 27. heinäkuuta 2013

MIELIPIDETTÄ rankalla kädellä / Laura

teksti on puhekielisessä muodossa. Teksti edustaa vain omaa tämänhetkistä fiilistäni.

Vihaan ihmisiä joiden mielestä sääntöjä ei tarvitse noudattaa. Jonka vuoksi säännöt on tehty vain kierrettäväksi ja mitä tahansa saa tehdä kunhan ei vain jää kiinni.

Olen itse ollut aina hirveän säntillinen ja olen aina noudattanut sääntöjä. En ole ikinä näpistänyt kaupasta mitään enkä yrittänyt baariin alaikäisenä.

Tuleekin itseasiassa mieleen vain kaksi lakia / sääntöä joita olen jättänyt noudattamatta. Olen juonut alkoholia alaikäisenä (olin 17-vuotias) ja olen kerran statannut junnuluokan ollessani 13-vuotias - olisi pitänyt olla 14-vuotias jotten olisi ollut lapsiratsastaja (sinänsä hauskaa että koin kauheita tunnontuskia asiasta vaikka samassa luokassa starttasi myös minua puolitoistavuotta nuorempi ihminen hevosella....).

Minua ärsyttää ihmiset. No yleisestikkin, mutta etenkin nyt taas kun keskustelupalstoilla ja kisaradoilla vanhat perinteet (kuten punainen kilpailutakki) tai vaikkapa kuolainsäännöt on "NIIIIN TURHIA JA NIIIIN VANHANAIKAISIA" ja kehtaavatkin samat henkilöt huudella "kukkahattutädeiksi ja muotoonsa vakiintuneiksi ihmisraunioiksi" muita jotka joskus jopa haluavat oikeasti niitä sääntöjä noudatettavan! Toki jotkut säännöt ovat vain kirjoittamattomia - mutta useimmiten samojen henkilöiden mielestä myös laittomia verkkaesteitä on ok hypätä tai nostaa ne kannukset korviin kun ei se stevardi taaskaan viitsi asiasta huomauttaa.

Ja eniten ärsyttää ihmiset jotka myös siviilissä käyttäytyvät kuin pellet - ajavat kännissä, pöllivät röökinsä, menevät baareihin alaikäisinä tai vaikkapa ajelevat kortitta. Mä en muuten maksanut autokoulustani kahta tonnia vain jäädäkseni jonkun kortittoman idiootin alle!!!!

Luuletteko että oikeasti se laki on sen vuoksi kirjoitettu että sitä on hauska kiertää? Kyllä, on olemassa sääntöjä jotka ovat vain ja ainoastaan typeriä. Huonona esimerkkinä nyt esimerkiksi ratsastuksessa paljon enemmän kiinnitetään huomiota siihen että logot on oikean kokoisia kuin se ettei hevosia yritetä tappaa verkkaan hylyn jälkeen. Mutta miksi sitten kumpaakin ei voisi noudattaa? Jos logosääntö on logosääntö niin ei se ole silti yhtään sen arvottomampi kuin vaikkapa verryttelyesteiden sääntö.

Ja ainiin, eniten vihaan ratsastuksessa sitä että jos omaat tarpeeksi nimeä, ei sinun tarvitse mukamas sääntöjä noudattaa. Nimihenkilöt saavat aina raipoa hevosiaan enemmän, kilpailla ilman kisatakkia tai yleisesti pelleillä  verkassa jopa muiden turvallisuudesta välittämättä!11 Koska nykyäänhän toi raippasääntökin menee niin että KOULUTUS on ok, RANKAISU ei. Onko siis oikein että kun Pikku Liisa Pulleronsa kanssa menee radalle ja käyttää kaksi kertaa raippaa kun tuhma Pullero kieltää, se on rangaistus ja kun sitten Herra ammattiratsuttaja tekee saman on se vain koulutusta? Inhoan sääntöjä joissa on vielä tulkinnanvarakin kaupan päällä!

Ainiin, ja tietäisitte mitä tuomarit tekevät tuomaritornissa! Aika harvoin edes keskittyvät siihen mitä radalla tapahtuu. Vai kuinka moni on oikeasti jopa ihmitellyt missä se vihellys sekaanmenon jälkeen viipyy? Kestää kestää ja kestää....

Phuuh. No olipas se avautuminen. Mutta vihaan silti ihmisiä jotka eivät voi sääntöjä noudattaa. Yleisesti tietenkin satunnaisesti hetkellisesti ehkäpä joskus vihaan kaikkia. Mutta etenkin näitä lainkieräjiä ja siksi muka niin ihkuja.

Ihanaa viikonloppua kaikille ♥

- Laura

6 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida tohon tuomari juttuun. Ite oon pari kertaa pikkuestekisoissa ollut tornissa avustamassa, ja voi luoja sitä arvostelun määrää! Olisi ollut ymmärrettävää, jos se olis ollu asiallisa kommenttia, mutta selkeetä arvostelua ja haukkumista sai kuunnella. Onneks ei ollu mikki päällä, kun puolet hevosista haukuttiin kirosanojen saattelemana sairaiksi ja rumiksi. Muutamalta unohtu myös ottaa aika, joten sitten arvottiin niiden tulos, kun oli liian kiire muistella kaverin kanssa menneitä ja keskittyä kaikkeen muuhun, ku suorittavaan ratsukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan!!!

      En voi korosta sitä tarpeeksi kuinka oikeassa olet. Ihan älytöntä että kyseessä on tuomarit - siis koulutuksen saaneet ihmiset - jotka osaavat paremmin mutustaa pullaa kuin kellottaa aikaa!

      Ärsyyntymiskerroin nousee ihan älyttömyyksiin kun on ajanottolaitteet ja 2 x kellottajat ja kukaan ei saa aikaa kun juuri varapäätuomari sattui kertomaan hyvän vitsin niin "oho hupsista mites se nyt näin" ....

      - Laura

      Poista
  2. Oon samaa mielä sun kanssa kaikesta mistä kirjoitit. Toi tuomarijuttu on kyllä niin väärin. Jos ihmiset maksaa niistä kisoista (kisamaksut on muuten liian kalliit mun mielestä ja kallistuu vaan) nii pitäs niiden tuomarien keskittyä hommaansa. Ja oi tasa-arvo raipan käytön rangaistuksissa, missä olet?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOOOO älä vaan :DDd on hauska maksaa 500e vklp ja huomata olevansa vain tuomarien narrina siellä kisaradalla. Itselleni on mm joskus vihelletty turhaan, joskus unohdettu viheltää, joskus on jopa unohduttu kuuluttaa aikaa ja vastaavaa.

      Inhimilliset virheet on ok, mutta parhaita on se ettei pulla suussa ole päästy edes viheltämään lähtömerkkiä. Juu herra ylituomari - kyllä mä odottelen :):):)

      Ja muutenkin säännöt on ihan naurettavia jos niitä ei noudateta tai valvota. Huudelkaa mua vain pilkunviilaajaksi, mutta mä en tykkää olla ainut joka niitä sääntöjä noudattaa ....

      - Laura

      Poista
  3. Hyvää tekstiä, etenkin toi isojen nimien sääntöjen rikkomisesta hyssyttely.. Argh.
    Oma verenpaine nousi justiinsa eräissä seurakisoissa kun tuomari oli pihalla kuin pikkulintu. Justiinsa tätä "toisille huomautan, toisille en", annetaan ihan ihme vapauksia tietyille tehdä mitä huvittaa, ja juorutaan kuuluttajan kanssa niin että ajanotto unohtuu. Onneksi pääsi ratsastaja uusintaa, saipahan edes uusinnastaan oikean ajan. Perusradan ajan tuomari ARVIOI (!?) tai ehkä vaan arpoi jonkun keskivertoajan sinne. Huh huh.
    Yhdessä vaiheessa oikeesti paineet nous niin että kävin kysymässä selitystä hänen päätöksiinsä eikä meinannut edes a)tajuta mistä oli kysymys, selitteli vaan että kahdesta kiellosta hylätään... b)viitsiä vastata mun asialliseen kysymykseen. Lopulta ei osannut mitenkään perustella ratkaisujaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että itellä meinas kans otsasuoni pullistua ulos päästä kun edes luin tota sun tekstiäs..... Ja toi arviointihan on kiellettyä, hyllylle tommoset tuomarit -.-

      - Laura

      Poista