perjantai 3. elokuuta 2012

Ruokintapostaus + asiaa asiaa!

Eli joskus joku aikoja sitten pyysi ruokintapostausta, ja nyt toteutan sen osaksi. Voin joskus myöhemmin kertoa tarkemmin (tai kertoa esimerkiksi ruokinnasta silloin kun hevosemme oli kilpakäytössä), mutta nyt tulee pienimuotoinen esittely :)

Hevosemme syövät pääasiassa heinää ja kauraa. Niiden varaan rakentuu koko ruokinta, ja hevosista yleensä näkyy läpi jos ruokinnan perusraaka-aineet puuttuvat. Heinä on omaamme, ja teemme sen siis 'käsipelillä' vintillemme joka vuosi. Samoin kaura on omasta pellostamme, ja se on kokokauraa. Koska hevosemme ovat laitumella kaikki päivät (klo 8-21), ei niitä ruokita kuin kaksi kertaa päivässä. Kaikki saavat tällä hetkellä 1dl kauraa + lisäaineet (joista kerron kohta enemmän).

Dipton nauttii! Kesämasu ♥ © Nina Svinhufvud

Kaikki hevosemme syövät myös laadukasta kivennäistä, vitamiinipipanoita, sekä talvikaudella porkkanaa ja kesäkaudella leipää tai omenoita varaston perusteella. Lisäksi hevosemme syövät tarpeiden mukaan erilaisia lisäravinteita (vai miksi niitä ikinä kutsutaankaan). Dipton esimerkiksi ei syö biotiinia, koska sen kaviot ovat muutenkin superkovat, ja karvankasvu aivan tarvittavan hyvää ihan perus kivennäisen voimin.

Rowil saa nyt tiineyden aikana, ja sen jälkeen proteinilisää (Kraft), biotiinia, MSM valmistetta (lähinnä sen hermojen rauhoituksen vuoksi) sekä talvisin tarpeen vaatiessa esimerkiksi rautakuureja.

Kaisu saa pitkälti samoja ruokia kuin Rowil, erona kuitenkin esimerkiksi se, että se tarvitsee paljon enemmän biotiinia surkeiden kavioidensa takia (voin vannoa ettette ole nähneet yhtä huonoja kavioita kuin tuolla hevosella - kengittäjä kuvasi niitä yhtä kovaksi kun mitä purukumi on....). Lisäksi Kaisu syö tarvittaessa rautakuureja.

Esimerkiksi alemmasta kuvasta voitte katsoa sen "runsasta" häntää, joka on siis vapaana kasvanut nyt puoltoista vuotta....

Hevoseni on ihan kivoja ♥ © Nina Svinhufvud



Huomenna onkin sitten menon kohteena Laakson ratsastusstadioni ja aluekilpailut! Koska olemme Ninan kanssa suorastaan häikäisevän upeita (:D), lähdemme huomenna töihin taas! Sen jälkeen matkamme jatkuu aivan erilaisiin juttuihin, jotenka toivon selviäväni postailemaan vielä joskus tämän vuoden puolella...... (lukekaa - jos selviän hengissä huomisesta!)

- Laura

4 kommenttia:

  1. Oon vasta alkanu lukee teijän blogia joten voisitteko tehä sellasen erillisen postauksen mitä heppoja teillä on ja millasessa käytössä ? :)

    VastaaPoista
  2. Jep hyvä idea, voin ainakin omalta osaltani toteuttaa maanantaina ! :)

    - Laura

    VastaaPoista
  3. MOI LAURA

    -salainen ihailijasi

    VastaaPoista