keskiviikko 28. elokuuta 2013

"Vain minä osaan ratsastaa hevostani" / Laura

mielipidettä seuraa 

Usein törmään etenkin blogeissa siihen, että jos hevonen kulkee huonosti ja siitä huomautetaan, kommentoi ratsastaja takaisin (anonyymi)kommentoijalle "TUU ITE SIT NÄYTTÄÄ MITEN TÄÄ KULKEE niiih ei oo kuule nii helppoo mennä mun Heliviliä!".

Toki itsekin varmaan sortuisin siihen. Etenkin silloin kun tuntuu ettei mikään mene ihmisten mielen mukaan - milloin istun liian edessä, milloin takana. Millon jalkani ovat väärässä asennossa ja milloin vain näytän tyhmälle. Ja hevonenkin on väärän värinen - mutta ...

Totta puhuakseni uskon, että jokainen edes alkeet omaava osaisi / pystyisi / voisi ratsastaa kaikkia hevosistani. Okei, ne ei aina ihan kaikkein helpoimpia ole. Dipton vei radalla lähes poikkeuksetta niin ettei olympiatkaan auttaneet, Kaisu keuli ja pukitteli. Rowililla taas oli niin kova halu liikkua, että se tuntui räjähtävän alle. Rasse taas on luonteeltaan vähän jännittäjä. Silti JOKAINEN hevosista on ratsastettavissa - etenkin jos itse niille pärjäsin nuorena, en näe mitään syytä miksei joku muu voisi niille pärjätä.

Siksi siis minua kummastuttaa kuinka (poni)tytöt ikää 14v sanovat ettei heidän hevostaan / poniaan pysty kukaan ratsastamaan, koska ne ovat niin vaikeita. Kuitenkin he itse ovat niitä menneet ja ilmeisesti hengissä selvinneet. Miksi ratsastajat siis kokevat olevansa niin kovin ylimaallisen taitavia omien otustensa kanssa?

Ja mikä määrittää hevosesta niin vaikean ettei sille normaali ratsastustaitoinen (tai vaikkapa kokenut amatööriratsastaja) pärjää? Tietenkin keulivat, pukittelevat jne häiriökäyttäytyvät tietenkin ymmärrän, mutta monesti tuntuu että omien hevosten vaikeuksia suurennellaan vain jotta itse vaikuttaisi olevan niin paljon parempi kuin kukaan muu.

Lisäksi myös tuntuu että ratsastustaidottomuutta (siis ponin "tottelemattomuutta", ns. "vaikeutta") korvataan upeilla varusteilla ja hylätyt radat ja valtavat virhepistemäärät kielivät vain siitä että poni / hevonen / aasi / muuli oli nyt vähän vaikea tänään. Ei toki sillä - jokaisella on huonoja päiviä, mutten silti sanoisi ettei ratsastajaa vaihtamalla joskus jopa joku tulos paranisi...

Lukeudunko kuitenkin itse tähän sarjaan, kun voisin jopa kuvitella osaavani ratsastaa aika monen bloggaajan "ongelmahevosia"? Ja uskokaa pois, välillä tekisi mieli ottaa haaste vastaan näiltä "TUU VAA KOKEILEE KU KERRA OOT NII HYVÄ". No miksei - en voi luvata että selviän naarmuitta, mutta hengissä varmasti. Niin monta vuotta on kuitenkin tultu istuttua hevosten selässä ettei kovin montaa oikeasti aivan mahdotonta otusta ole tultu mentyä. Itseasiassa ei ensimmäistäkään. Enkä usko että kenenkään bloggaajan hevonen tekee poikkeusta. Tai ehkä jonkun, mutta ei kovin monen kuitenkaan. En halua silti siis sanoa olevani erinomainen - lähinnä korostaisin siis sitä ettei kovin monen hevoset olekaan niin spesiaaleja kun ihmiset kuvittelevat niiden olevan!

phuuh menin jo itsekin ihan sekasin ... tipuin tänään ja rustausta Tepon tunnista tulossa :) Ottakaa kantaa - risuja, ruusuja tai vaikka tylypahkan kirjeitä.

- Laura

10 kommenttia:

  1. oon ite ajatellu ihan samaa..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai en oo ainut jota tää on haitannu :DD ! Good

      - Laura

      Poista
  2. Totta puhut ja samoilla linjoilla olen! Myönnän tosin ehkä joskus hieman ;) suurentelevani oman pikkuaasin haasteellisuutta. Se ei ole millään tasolla vaarallinen ja lapsetkin ovat sillä ratsastaneet, mutta ratsastettavuus ei ole ihan kaikista helpoin jos haluaa saada sen tekemään vähän töitäkin. En silti epäile yhtään, etteikö joku muu voisi hyvinkin saada sen kulkemaan paremmin kuin minä itse =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin herkkyys on oikea väline kilpahevosen kanssa, mutta tiedän että sulla nyt on jalas maassa tosi tiukasti eikä vahingossakaan pissa hulahda hattuun vaikka oot kokemattomiakin raakileita vienyt eteenpäin!!

      - Laura

      Poista
  3. Hahaha niin totta! :D ja sitten on tosi coolii ja siistii ku heppa hyppii pystyyn tai pukittaa. :'D Masse on ehdottomasti niin superkiltti ja ihana että ihan jokainen sillä voi mennä. Suurin osa ei kyllä vaan tykkää kun se on sitten muuten vaan niin periksiantamaton ja epäluuloinen tantta että ärsyttää monia. ja muakin kyllä aika usein ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOO EIIII MITÄ

      mä aina pyörryin häpeästä ku Kaisu alko keulimaan, ei totisesti ollu yhtää hauskaa valmennuksissa :D En tajua miks ihmeessä kukaa haluais opettaa sitä hevoselleen...

      Ja joo en usko et kukaa haluais noit munkaa otuksia mennä, välil ne on vaa yksinkertasesti outoja :D Hyvä me jotka niitä kestetään!

      - Laura

      Poista
  4. Totta joka sana!! Itse tosin välillä kirjoitan blogiin kuinka hankala hevoseni on, muttei sekään mikään mahdoton ole. En nyt menisi kuitenkaan sitä helpoimmaksi sanomaan, muttei sillä mitään ongelmakäytöstä ole yms. Itse sanonkin vain, että en vaan itse sillä osaa ratsastaa ja siksi tuntuu monesti niin hankalalta. Ammattilaisen alla paljon helpompi, eikä niillä mitään suurempia ongelmia ole sen kanssa ollut. Joten meillä on vähän toisin päin eli en sano, että juuri minä saan parhaiten hevoseni toimivaan vaan nimenomaan en saa sitä aina itse toimimaan :DD

    Varsinkin nuoremmilla ihmisillä on helposti tapana liioitella oman hevosensa hankaluutta ja korostaa olevansa niiiiin hyvä ratsastaja, kun saa sen niiiin vaikean hevosensa ruotuun. Nykyään se tuntuu olevan ns "muotia" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin oikea asenne - siis on ok sanoa ettei hevonen ole helppo, mutta että sen leimaa villiksi Spiritiksi jonka vain sinä kesytät on vähän kaukaa haettua :DDD

      Itse mielummin vähän pidän itseäni "huonona" mielummin kun ylentäisin omat ratsastustaitoni ihan huippuun - realistisuus on ok, itsensä hullu ylentäminen ei :D

      - Laura

      Poista
  5. Sinuna en kyllä kommentoisi kenenkään nettikirjoituksia, koska haukuit niin tökerösti muita ht.netissä aiemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyhpyh, sekin oli vain typerä juoru jonka kohteeksi jouduin. Kannattaisi olla uskomatta kaikkea mitä ht.netissä lukee :)

      - Laura

      Poista