torstai 29. elokuuta 2013

Katastofi vai onnistuminen ? / Laura

Phuuuh että on vieläkin sekava fiilis keskiviikkoisesta estetunnista! Toisaalta tunti oli onnistunut - mentiin lopuksi 130cm rataa, tuntui helpolta. Alkuverkka onnistui paremmin kuin ikinä ennen. Verkkahypyt menivät hyvin.

Tosin.




Mä tipuin.

Tultiin ensin tehtäviä x ja y, sitten toinen ratsukko lopetti ja meidän piti tulla viimeiseksi vähän isompi rata. Verkattiin yhdellä pystyllä 110cm - ok, sitten Teppo nosti 130cm. Ja siihen tyssäs. Syitä oli monia - tempo oli vähän löysä, edellisellä kerralla jätin sen vähän yksin, aurinko heijasti, hevonen oli vähän ajatuksissaan ja esteen osa heilui. Silti mikään niistä ei ollut tarpeeksi hyvä syy (minusta) kieltää, mutta stoppi mikä stoppi. Ja aivan "puskista". Ja siellä sitten maassa lepäsin, sattu aika pirusti takapuoleen ja pohkeeseen. Pohkeeseen heti mojova mustelma (jos osui satulaan - ja sehän osui koko ajan - niin sattui aika paljon!).

Kiipesin kuitenkin takaisin, mutta oikeastaan sinne hulahti monen kuukauden työ kerralla. Olen itse todella "kieltokauhuinen", sillä Rowil alkoi stoppailemaan välillä niin ettei sitä ammattikuskitkaan olisi saanu maaliin. Niistä olen oppinut että yksi kielto = pelkkiä kieltoja loppukausi.




Lopputunti meni sitten siihen, että yliratsastin raivokkaasti aina ja kokoajan. Tepon sanoin "sota pitäisi lopettaa kun on voittanut - ei jatkaa enää häviäjän nöyryytystä", mutten vain osannut muuttaa enää ratsastustani. Aivan liikaa kättä ja jalkaa, pumppaamista ja "höyryttämistä". Esteratsastuksen tarkoitus olisi kuitenkin olla siistiä ja kaunista katsottavaa, minun ratsastukseni näytti vain ja ainoastaan väkinäiseltä.





Jäi todella sekava olo. Toisaalta en ole ikinä mennyt Tepollakaan noin isoa rataa - tai kenties olen mennyt, mutta suorikus on paniikinomainen ja on hirvittänyt miten mä ikinä selviän. Nyt (kun pääsin yli siitä kieltokauhusta) homma tuntui "helpolle", mutta silti harmittaa että annoin tuon virheen tapahtua. No, tästä pääsee kai vain treenaamalla eroon - lets mennään siis!

MILLÄ TE OLETTE PÄÄSSEET ONGELMISTA YLI JOTKA OVAT 
"HEIKKO KOHTANNE"?

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti