tiistai 20. elokuuta 2013

Hr laakso 17.8 2/2 / Laura

Miksei tää kurkkukipu häviä?!?! huomenna nieluviljelyyn ...

Lauantaina suunta taas Laaksolle. Luokkina 110cm (367.1) ja 120cm junnucupin finaali (am5).

110cm 

Verryttelyssä hevonen tuntui yllättävän hyvältä. Se oli rento, kuuliainen ja innokas tekemään töitä. Kenttä oli vähän märkä ja pelkäsin sen olevan liukas, onneksi luuloni oli vääriä. Verryttely meni vähän kuitenkin reisille sillä kilpailu eteni kuin mummo suossa - aivan älyttömän hitaasti ja tuntui ettei oma vuoroni saapunut realistisen ajan sisällä. Hevonen tosin oli niin kiva, olisin voinut vain hypellä pitkät pätkät verkassa!

Rata alkoi okserilla verryttelyä kohti - toinen ja kolmas este oli linjassa taas katsomon puolella. Rata oli yllättävän helppo ja pieni ja vasta viimeisellä sarjalla tuli kosketus puomiin. Onneksi kuitenkin se jäi vain heilumaan ja pääsimme uusintaan. En mennyt kovin pieniä teitä - kääntelin rauhassa ja annoin hevosen edetä pohjan kunnon huomioiden. Tulos 0-0 ja 15/68 


120cm

Rata oli PIENI! En voinut mitään pienelle pettymyksen tunteelle kun radan kävelin lävitse - muutenkin starttaajien joukossa oli niin hyviä ratsukoita että tiesin jo uusintaan ratsastavien määrän olevan suuri. No, yllättävän monella kuitenkin ns. vahinkopuomeja tuli mukaan, mutta uusinnassa silti oli 10/22 ratsukkoa. Alkuratamme oli hirmu hyvä, loppurata oli kohtuullinen. Rasse vähän alkoi väsyä ja jouduin tsemppaamaan sitä esimerkiksi viimeisellä esteellä raipan hipaisulla.



Uusinta ei ollut paljoa isompi, mutta ehkä nyt olisin jo käsittänyt sen 120cm radaksi. Varmaa nollaa ei kannattanut yrittää vaan mennä riskillä ja se onneksi toimi tällä kertaa. Väänsin kaasua ja hevonen totteli todella hyvin ja hyppäsi meidät viidennelle sijalle!


Kilpailut menivät siis ihan nappiin - olin myös ylpeä itsestäni sillä jaksoin ratsastaa jokaisen esteen huolella. Yleensä kuten kaikki varmaan muistavat on mulla vähän tapana napata yksi - kaksi puomia ihan vain siksi että vähän "ratsastelen" esteille ja niiden välissä. Nyt muistin jokaisessa kaarteesta mennä eteenpäin ja ratsastaa takapään alle ja nokan ylös.

Saimme myös paikan HIHSsin junior tourille joka on kahtena päivänä 120cm ja jos onni on myötä niin kolmantena päivänä 130cm. Tässä kohtaa tuuletan villisti - ihan törkeen hieno fiilis!!

Seuraavaksi kisoissa pitäisi taas alkaa starttaamaan 130cm tasoa - 110cm tuntuu niin onnettoman pieneltä SILLOIN KUN SUJUU! Jos taas itse möhlin niin sekin on aivan liikaa.... Toisaalta hevonen on taas ollut tosi hyvä ja etenkin nyt Laaksolla palaset oli ihan kohdallaan.

- Laura

4 kommenttia:

  1. hyvä laura ja rasse! <3 tosi hyvän näkönen toi uusintarata, jes ;) teiän takii on varmaa pakko raahautuu tän vuoden hihsii tsemppaa teit.. :DD
    t. napsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollukki! Oon niin tyytyväinen tohon uusintaan ku uskalsin tosissani ratsastaa aikaa!!

      Ja joo tuu ihmees tsemppaa - katotaa jos selvitään edes radalle ennenku kummatki pyörtyy kauhusta :D

      - Laura

      Poista
    2. Joo ilmottele varsinki jos kaipaat hoitajaa sinne mut enköhän mä muutenki tuu :D oon unohtanu mun tunnukset tänne bloggerii nii tulee anonyyminä.. :-D

      Poista
    3. kaikki rannekkeet on jo menny :( perhe + omistajalle oma ranneke :(

      - Laura

      Poista