torstai 22. elokuuta 2013

Kouluratsastaja vai esteratsastaja ? / Laura

Huhhuh mitkä kaksi treenipäivää!

Tiistaina menin pitkästä aikaa koulua. Videoin lähes kaiken mitä tein, mutta julkaistavia videoita tuli noin nolla kappaletta. Ihan itkettää kun katson ratsastustani - aivan liikaa kättä, liian vähän jalkaa ja istun aivan liian takana satulassa. Toisin sanoen siis fuskaan!








Kuvat on videolta napattu ja siksi laatu on mitä on.

Laitoin ensimmäistä kertaa Rasselle gramaanit. Sillä on joskus tapana (kun ei hypätä) olla keskittymätön ja tätä asiaa korjasin sillä että gramaaneilla ns. pakotin sen töihin. Ei siis kuikuilua vaan hophop töihin! Oli ihan toimiva kikka, joskin sanoin etten voi käyttää apukeinoa kovinkaan usein jos en halua ylihysteeristä hevosta.

Menin myös pitkästä aikaa Diptonin! Muuten hyvä, mutta sillä ei voi kisoihin mennä ennenkun aidat ovat korkeampia raviskalla - mua vietiin kun märkää rättiä.

tyylinäytteemme
tyylinäyte II
Dipton on muuten maailman paras mummokuljetin, mutta esteillä se sinkoaa ihan mihin tahansa suuntaan. Välillä se puree kuolaimeen ihan totaallisesti ja vain lähtee juoksemaan. Silti sen paras ominaisuus on se, että tiedän ettei sieltä voi tippua kovinkaan helposti ja mitään ultratyhmää Dipton ei tee.



Keskiviikkona sitten päästiinkin itse asiaan Rassen kanssa - esteratsastukseen - hyvä tosin kertoa kuinka makee fiilis oli kun ei ole mitään todistusaineistoa! Lopuksi kuitenkin rata oli 135cm (ja tässä en fuskannut - kaikki vaadin olevan 135cm, en antanut itselleni armoa edes esteellä numero yksi tai sarjalla). Ja meni paremmin kuin koskaan. En tiedä oliko edellispäivän "hysteerisyys" siirtynyt vai mitä oli tapahtunut, mutta voin vannoa että vielä 10cm olisi voinut olla radalla korkeutta lisää ilman ongelmia. Tosin sillon pitäisi olla jo kuski joka osaisi jotakin, minulla ei nimittäin pää kestä...

Ainiin. Ja silläkään sekunnilla hevonen ei edes epäröinyt kun verkassa toin sen suoraan läpi 130cm pystystä. En voi käsittää miksi se luottaa muhun niin paljon - seuraavalla kerralla se tuli ihan yhtä rohkeesti kohti.

Meillä on tässä vähän kaikenlaista plääniä keksittynä, mutta niistä en kehtaa kertoa ennen toteutumista.
Noloa sitten syödä hattunsa ku ketuiks menee.

- Laura

Ainiin, massan mukana myös kysymyksiä voitte lähettää ask.fm kautta!! Suora linkki MINULLE 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti