sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ponien hallimestaruus! // Sara

Mitään kisavideopostausta ei tullut, sillä suoraan sanoen en jaksanut ottaa sitä, koska olin niin väsynyt herättyäni puoli viisi. Yritimme syödä jotain ennen tallille lähtöä ja lähdettiin ajelemaan tallia kohden.

Tallilla piti tehdä asiat aika reippaaseen tahtiin. Olin eilen hoitanut kaikki valmiiksi tätä päivää varten. Otimme Nooran kanssa kaviot ja harjasimme ponin läpi, ja vielä sen jälkeen vaihdettiin sille toinen loimi ja laitettiin kuljetussuojat jalkoihin. Ja matkaan.

Matkalla meidän piti nukkua, mutta ei oikein huvittanut, joten pelailtiin kännyköillä. Matkalla mua rupes ihan sairaasti jännittämään, ja mietin sitä hallimestaruus luokkaa ja ajattelin: "se on iha ok jos välil tulee hylätty."

Kun olimme kisapaikalla menimme ensimmäisenä vessaan ja kansliaan. Sen jälkeen olikin jo radankävely. Luokka oli 105 cm arvostelulla A.2.0. Rata oli oikein simppeli ja kiva, sekä kivan värisiä esteitä! Kävelimme rataa Tiiun kanssa ja sen jälkeen soitin Tuiskulle ja kysyin yhdestä linjasta. Halusin varmistaa vain, että menenkö sen viidellä vai kuudella ja linjan pituus oli 20 metriä. Esim. treeneissä meillä oli 22 metrin linja ja menimme sen kuudella jne. Tuisku sanoi kuitenkin, että sujuva viisi se olisi meille. Katoin myös ensimmäistä estettä, joka oli pysty ja mietin "toi olis helppo ottaa alas..."


Verkkasin aika paljon, koska poni ei tuntunut vielä hirveen hyvältä. No, menin muutaman kerran ristikon ja kaikki kerrat meni hyvin, poni tuntui taas hyvältä.  Sen jälkee pystyn, jonka korkeus oli about 70 cm. Sitten saman pystyn 90 cm. Sen jälkeen siirryinkin jo okseriin, ensimmäisen kerran kun hyppäsin sitä, sen korkeus oli jtn 80-90 (kerron tässä samalla miten minä verkkaan) sitten se metrinä ja olin valmis.

Kisamaneesin päässä oli semmoinen "viime hetken verryttely" kahdelle valmistautuvalle ratsukolle. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja otin yhden hypyn, joka sujuikin hyvin. Sitten olikin jo minun vuoroni.

 Noh mitä turhia selittelemään,viimeinen este putosi ja kuutoselle vähän feilasin.... tossa perään myös 115 cm hallimestaruusluokka jossa oli mielestäni ihan kiva, mutta aika vaativa rata jotenkin, toisaalta Verute keskittyy niissä enemmän. Siinä esimmäisessä tiputuksessa tie oli huono ja Pirpu hyppäsi huonon ja vinon hypyn siihen, ja toisessa puskin ponia aivan liikaa, oho tähän tulikin jo selitys... :D video:

http://www.youtube.com/watch?v=syYBW5AYeA0&feature=youtu.be

2 kommenttia: