maanantai 29. lokakuuta 2012

"uusi" heppa ja treeniin palailua

Olen siis viime päivät alkanut pikku hiljaa Rassen kanssa tekemään enemmän töitä, joskin tietenkin kylmyys ja omat menot ovat hieman muokanneet suunnitelmia uusiksi. Rasse on siis jo lähes viikon ollut klipattuna. Klippaus onnistu... ihan hyvin, joskin hevonen vähän otti sätkyä välillä. Ennen klippausta Rasse pestiin päästä varpaisiin - tästä minulla olikin kuva, mutta arvatkaapa vain suostuiko kännykkäni sitä koneelle siirtämään! Elektoriniikka in my a..... 

Hevonen oikeastaan pysyi saman värisenä kuin aiemminkin, toisaalta harmikseni. Minusta hevonen on hauska kun sen klippaa ja se muuttuu "kilpahevosen" näköiseksi - esimerkiksi Diptonin normaali ruskea karva oli pohjiltaan upea kiiltävä toffee! :D Noh, parasta tähän totutella ;)

Eilen hyppäsin ensimmäistä kertaa kahteen (?) viikkoon, kuitenkin siis ensimmäistä kertaa aluekatsastusten jälkeen. Hevonen on saanut pitää hieman lomaa ihan mielenvirkeyden vuoksi, mutta koska Ypäjä lähestyy uhkaavasti, on pakko palautella mieleen hepalle hieman työn teon alkeita :)

Aloitin hyppäämisen kavaletti - kavaletti - kavaletti tehtävällä, joka on kuvassa heti alla. Välit olivat todella lyhyet, vain vähän päälle kaksi metriä, ja se jumppasi hevosta todella paljon takaa. Lisäksi se opetti hevosen vähän itsekin katsomaan jalkojaan - kyllä hevonen kerrasta oppi että touhotuksella löysi itsensä aivan liian läheltä viimeistä kavalettia. Myös itse pääsin hieman treenaamaan omaa hyppyasentoani - jalkani tuntuvat heilahtavan turhan innokkaasti taaksepäin ponnistuksessa.



Sitten siirryin hyppäämään kahta pystyä, joissa oli vain yksi puomi ylhäällä. Hevonenhan hahmottaa paremmin esteet, joissa on paljon puomeja, ja kaikki "haaleat" värit, kuten valkoinen, ruskea tai keltainen yksittäisenä puomina ovat hevoselle haastavia. Rasse kuitenkin selvisi tehtävästä hyvin, ja hyppäsin yhden puomin estettä noin 115cm korkeana ilman ongelmia.


Lopuksi tulin vielä muutaman kerran yksittäisenä hieman isompia esteitä. Esteet taisivat olla 125cm ja 135cm pystyt, jotka tuntuivat yllätyksekseni todella helpoilta - enhän ole ikinä aiemmin edes hypännyt ylipäätänsä yli 125cm estettä Rassen kanssa! Lopuksi vielä välly pollen päälle ettei kylmety, ja sitten talliin lämpimään!





"hei rasittava kakara, oot sä ihan kiva ♥"
voi ku ollaan söpöinä!!


- Laura

pst, kaikki kuvat © Nina Svinhufvud!

4 kommenttia:

  1. ihana toi vika kuva varsinkin! :) onnea ypäjälle, kuvien perusteella näyttäisi kyllä sujuvan hyvin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Pientä tsemppii aina tarvitaan, jänskättää kyl pirusti ;)

      - Laura

      Poista
  2. pitäisköhä su reenaa enemmä noit pienempii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi ihmeessä? :) Mikä noissa isoissa nyt noin huonosti sitten on mennyt? :DDD

      - Laura

      Poista