torstai 21. marraskuuta 2013

Teppoilua villiponin kanssa / Laura

On hyvä käydä viikottain Tepolla, silloin aina hyvä tsekata viikon kehitys.

Alkuverryttely sujui jo miltein kun sen pitikin - hevonen rentoutui ja myötäsi niskasta, haki alas ja kulki rentona. Laukassa oli vielä hakemista - ei meinaa malttaa laukata oikealle rauhassa kun rentoutua vaan laittaa vitosta silmään ja lähtee paahtamaan. Kuitenkin selvää edistystä oli tapahtunut ja Teppo kehuikin sitä kuinka olen oppinut PITÄMÄÄN ja MYÖTÄÄMÄÄN. Yleensä aina osaan tehdä toista, mutta toinen jää puolitiehen...

Verryttelimme pienellä puomi - laukka - pysty tehtävällä. Tehtävä oli muuten ok, tosin Bagi meinasi aina valahtaa ulkopohkeesta ulos eli tulimme helposti vasempaan reunaan. Toiseen suuntaan tulimme pysty - viisi lyhyttä - sarja tehtävää noin 80cm korkeudella, ok tehtävä mutta hyökkäsin liikaa kaulalle ja sain hevosen etupainoseksi. Tulimme samaa linjaa sitten noin metri - metrikymppi korkuisena toiseen suuntaan neljällä laukalla, ja hevosella ei ollut mitään ongelmia tulla 18,5m väliä neljällä. Se jäi itseasiassa vähän lyhyeksi kun en muistanut olla hypyssä pystyssä.

Lopuksi tulimme rataa noin metrin korkuisena. Sujui ihan ok, välillä vähän hevonen lähti juoksemaan avuilta ja kaarteissa yritti vastustella ohjaa, mutta muuten selvisimme etenkin toisella kierroksella jo hyvin. Uskalsin myös jättää hevosta "yksin", eli en ponnistuksessa häirinnyt sitä. Joillekin hevosille tyyli sopii, toisille ei ollenkaan - Bagiralle oikeastaan ei ole väliä, mutta jos itse jään puristamaan niin myöskin hyökkään hyppyyn liian innokkaasti ;)

Mitä siis opin?
Vatsalihakset tiukkana, yläkroppa reilusti pystyyn. Luota hevoseen, anna tulla kaarteesta, askel löytyy kyllä. Hengitä ja myötää, hevonenkin osaa katsoa askeleita eikä ota "paikattomuudesta" nokkiinsa. 


Videoita tulee myöhemmin, nyt on aika mennä nukkumaan jotta olen taas huomiseen työvuoroon valmiina. Hyvät yöt, palaillaan! :)

- Laura

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) ps. orvokki-varsa on yli ihana ja sitten ku se on täyskasvunen, orvokki on varmasti super hieno ja käytös 10 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä käytöksestä en mene takuuseen, se on aika villi otus <3 mutta hienoa siitä toivon todella!! Kiitoset :)

      - Laura

      Poista