keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Tepon tunti / Laura

Tiistaina ennen töitä kerkesin käydä Tepolla valmennuksissa. Saattaa olla että tähänkin "ylimääräiseen" aikaan on tulossa muutosta, sillä töitä pukkaa suunnasta jos toisestakin. 

Olimme kahdestaan erään toisen ratsastajan kanssa. Mietinkin tunnin jälkeen että olemme varmaan Tepon kalenteriin merkattu pölötysryhmänä, kummatkin ovat semmoisia räpätätejä että huh! Verryttelimme varmaan kolmen vartin verran, jonka jälkeen siirryimme hyppäämään pientä linjaa edestakaisin. 

Tunnin suurin hankaluus oli (jälleen kerran ...) MINÄ. En tajua mistä mun ratsastukseen on pesiytynyt suuri "en osaa en tajuu tää ei tottele kuitenkaan" vaihe. Tulimme esimerkiksi viiden laukan ahdasta linjaa, ja kun ensimmäinen pidä ei mennyt ihan heti läpi niin heitin jo hanskat tiskiin. On totta, ettei Bagilla ole aina kaikkein helpointa koota sen laukkaa - hyppääminen on sen mielestä niin kivaa, että se haluaisi vain syöksyä esteitä päin. Silti ratkaisu ei ole se että luovutan, mun vaan pitäis uskaltaa työstää sitä rauhallisella ja vakaalla kädellä.

Lopulta päätin vain yksinkertaisesti, että nyt alan väläyttelemään taitojani. Kertasin tehtävän ennen suoritusta mielessäni ja käskin itseni osata. Teppokin totesi, että minulla on sen verran jo tunteja satulassa ettei varmasti kyseiset tehtävät ole minulle vaikeita. Joten päätin etteivät ne saa olla. Ja heti lähti kulkemaan!



Tiivistelmä opitusta; Ratsasta kädet ylhäällä - älä paina niitä alas jos hevonen painaa kättä vasten, se vain lukottaa käden. Ratsasta rennosti kohti estettä, odota hyppyä. Älä vedä ohjasta jos hevonen vetää vastaan, vaan käydä ulkopohjetta ja johda sisäkädellä. Usko itseesi.

Seuraavaksi pitäisi päättää mihin kilpailuihin tähtäisimme seuraavaksi. Luokat ovat luultavimmin 80cm ja 90cm, en näe syytä hypätä pienempää kun ne selviämme vaikka paikkaa ei olisikaan.

Hyvää loppuviikkoa jokaiselle!

- Laura

6 kommenttia:

  1. Bagira näyttää sangen mielenkiintoiselta hypätä ;)

    Mä niiin ootan jälleen mitä saat tän kanssa aikaseks! Nään jo nyt teijät 120 radoilla "hetken" päästä!!! : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vähän villi aina esteen jälkeen ja kaarteissa, mutta hitsi että se on hyvä aina juuri ennen estettä!

      Mä en myöskään jaksais odotella et kehitytään sen verran että voitaisiin alkaa hyppää jo "esteitä"! Mutta hitaasti hyvää tulee ;)

      - Laura

      Poista
  2. http://www.ratsut.fi/19-esteratsastus/5363-myydaan-9-vuotias-estetamma.html

    Palautitteko te Bagiran?:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, Bagi vain on myynnissä taas koska sain opiskelupaikan :)

      - Laura

      Poista
    2. No voih, teidän yhtestyötä oli kiva seurata, vaikka sitä kestikin vain vähän aikaa. Onnea kuitenkin opiskelupaikasta!:)

      Poista
    3. Kiitos! :) Ja meidän yhteistyö jatkuu kyllä, ei heppa varmaan heti kaupaksi mene ;)

      - Laura

      Poista