maanantai 11. marraskuuta 2013

Jokera 9.10 / Laura


Kiireisen viikon lopuksi Bagiran kanssa lähdimme vielä käymään Jokeran kilpailuissa 9.10. Hyppäsin 70cm ja 80cm (alunperin mietin jopa 60cm menemistä mutta näin oli ehdottomasti parempi).

Tulimme paikalle niin että juoksin heti radankävelyyn. Rata oli simppeli, ehkä vähän tylsä ja "hassu" - kolmoselle lähestyminen tuli suorittaa mutkitellen ja siitä jatkaa okserille jonka joutui hyppäämään "vinoon" koska este ei ollut kohtisuorassa. Kuitenkin ne olivat vain pieniä pulmia, ja siirryinkin Bagiran kanssa ulkokentälle vähän ravailemaan ja laukkailemaan. Laukkasin laukkaa auki, vähän otin takasin ja kävelin pitkät pätkät.

70cm verryttely tapahtui maneesissa "ryhmäverkkana", mutta siis siellä oikeastaan tapahtui vain esteverkka eli muutama hyppy ja sitten jatkettiin kilpailuja.

Meidän oma verkka oli hieman kaottinen, Bagi juoksi vähän kuolainta päin ja alkoi kuumenemaan. Verryttelyhypyt oli ok, mutta muutaman kerran laitoin liikaa painetta ja kiirehdin omalla ylävartalolla hypyn edelle ja saimme kolautettua puomia. Radalle päästyämme pieni turha pörheys jatkui, mutta puomit pysyivät ylhäällä. Otin vähän lyhyemmät tiet, mutten ratsastanut aikaa. Silti aika riitti sijoitukseen ja saimme kolmannen sijan napattua.

Palkintojenjako hoitui vähän "toisella kädellä", itse olin ihan pihalla missä olisi pitänyt olla ja miten päin, mutta lopulta saatiin ruusuke Bagin kanssa kouraan. Kotiin viemisiksi tästä luokasta saimme keksejä ja sukat. Jätin kunniakierroksen väliin ihan vain siitä syystä ettei hevosen tarvinnut yhtään ainakaan lisävirtaa saada.

80cm verryttely sujui jo vähän paremmin. En itse hätäillyt niin paljoa ylävartalon kanssa, ja maltoin odottaa etäisyyksiä paineistamatta hevosta. Ratakin sujui paremmin - vielä vähän alitempoinen suoritus, mutta ihan pätevää menoa kuitenkin. Tulokseksi 0-0 taas ja toinen sija.

Päivän paras kommentti oli kun juttelin toisen ratsastajan kanssa joka kysäisi minulta "oletko sinä ammattiratsuttaja? Hevosesi näyttää aika vaativalta...". Oho ...

Rata kuitenkin tässä, toivottavasti pimeästä maneesista huolimatta erotatte jotain.


Superheppa saa nyt tällä viikolla olla vähän kevyemmin, kuitenkin ihan liikutuksessa. Menemme Tepolle tiistaina ja loppuviikosta menen kavalettitreeniä kotona.

- Laura

4 kommenttia:

  1. Haha hauskan näköst ku heppa käy ihan kuumana ja ite vaa nökötät siel selässä ihan rauhassa :D hyvä siitä tuleee!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä huomaa ku sählään itekki kyl istunnan kanssa xd
      Ja niin tulee, poni on söpö <3

      - Laura

      Poista
  2. Eipä tuo nyt erikoisemman kuumalta näytä, kuumempaakin nähty ja ammattiratsuttaja... heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä ettei vaikealta näyttänyt, tuntui vain siltä. Ja joo, niin hän sanoi, en minä, jotenka...? :)

      - Laura

      Poista