tiistai 7. toukokuuta 2013

Laakso 4-5.5 osa kaksi + ikäviä uutisia / Laura

Kotiseuran kisat = rankkaa duunia

Perjantai illalla lähtö kahdelta ja Hippodomen, Keravan horse&riderin ja Hipposportin kautta laaksolle. Saldona kilpailupalkintoja ja lakanoita. Sitten kuolemantuskaa Laakson ratsastuskentällä kun vuorossa oli aidan siirtämistä ja radan rakentamista. Illaksi vielä kaverille grillaamaan ja sitten nukkumaan.

Lauantai starttasi kello 6.00. Mun piti ottaa tästä päivästä teille kuvia, mutta innostus oli 0. Väsytti, oli kylmä ja ... väsytti. Väsytti. Ainiin sanoinko jo että väsytti? Istuin portilla koko päivän ja huusin aina seuraavaa henkilöä radalle valmistautumaan vuoroonsa. Osan ajasta kulutin juoruiluun ja jutteluun. Illalla porhalsin kotiin ratsastamaan vielä hevosen ja pääsin joskus yhdentoista aikaan nukkumaan.

Sunnuntai starttasi "vasta" 6.15. Meikit naamaan ja taas Laaksolle. Tietenkin vettä alkoi satamaan ja palelsi niin törkeesti että itkettää. Ja onnistuin myös kadottamaan yhdet tumputkin sille reissulle .... Onneksi oma luokka alkoi jo ennen puoltapäivää.

120cm

Verkassa hevonen suoritti ensin Keistisen kuskaamisen ympäri verkka-aluetta ja viiletti vain menemään. Ensimmäiset pienet verkkahypyt se pomppasi korkealta ja jatkoi päätyyn asti vauhdikkaalla menolla. Hyppäsin muutaman 130cm pystyn loppuun ja sitten hyvällä fiiliksellä radalle.

Radalla sitten ennen lähtöviivaa sattuikin pieni äksidentti. Lähtömerkki tuli, hevonen kakkasi ja kun siitä tein voltin vasemmalle saadakseni sen laukan kuntoon, jäi hevonen ristilaukkaan pomppimaan. Kellossa aika väheni, mutta päätös silti piti - käyntiin ja voltti niin että oikeassa laukassa suorittamaan. Harmittaa aikalailla kun aika oli hyvä, mutta olisi ollut myös 2-3sek nopeampi ilman tuota volttia ... 

Rata oli silti HYVÄ! Hevonen oli hereillä ja supervarovaisena ja lopullinen sijoitus oli 9. Ja siis SIJOITUS! Kansallinen! Uskomatonta ♥ 

 120cm video


130cm

verryttely 130cm
Rataa kävellessä katselin et "oho, kolmoissarja, en ole ikinä hypännyt. Oho trippeli, en ole noin isona hypännyt. Oho, tekemistä.... ompas jäätävän kokoinen rata". Tämä fiilis pysyi koko ajan, mutta verkassa vähän testailin nappuloita kuntoon ja lähdin suhteellisen varmana radalle. Varmana siis siitä että pysyn ehkä hengissä ja tavoitteena mennä kaksi ekaa yli. Niistä selvittiin, tosin ensimmäisen onnistuin pudottamaan kun tulin liian löysästi ja lähelle. Kolmosesta menimmekin sitten yli ISOLLA loikalla.


Kertonut ei sulle kukaan ainakaan ettei sun kuuluis pystyä parempaan


Hevonen oli näköjään ainakin itsevarma kyvyistään! Tuolta okserilta jatkettiin seitsemällä laukalla sarjalle ja tulin aivan liian kovaa sisälle ja sieltä kops alas B-osalta. Muutamia laskuvirheitä vielä radalla kävi muttei onneksi kostautunut kepukoilla. Kolmoissarjalla hevosta joutui jo vähän komentamaan eteen kun meinasi väsy iskeä, mutta onneksi se oli hereillä ja skarppasi vielä siitä yli. 8vp rata ja huhhuh kun oli hauskaa!

tämä tuli kopskops alas 

Taas ensi viikonloppuna 120 + 130 luokat HePen kilpailuissa.

Sitten niihin ikävempiin uutisiin. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä että Rasse kotiutuu 2.7 jos nyt muuta sopimusta ei saada aikaiseksi. Kuitenkaan enää heinäkuussa ei paljon kilpailuja suunnitella juuri tämän vuoksi. Syy on puhtaasti se, että Rasse halutaan myydä ja meillä ei sitä ole varaa ostaa.

 Harmittaako? Oi kyllä. Mutta toisaalta toivon että joku kiva junnu ostaisi sen jonka kaa hevonen pääsisi menemään junnujen "huipputasoa" kun siitä tuskin on enää nuorten huipputasolle (olen ensi vuonna 19v). Hevonen sen sijaan on juuri passeli 130cm tasolle ja vähän enemmänkin. Ja maailman helpoin esim. kuljettaa.

Jos jollakulla on siis tarvetta hevoselle niin kyselkää rohkeasti, mutta tietoni vielä tilanteesta on hajanainen.


kuvat © Nina Svinhufvud jos ei muuta mainita
- Laura

2 kommenttia: