lauantai 26. heinäkuuta 2014

Orvokin klinikkareissu

Käytimme Orvokki pari viikkoa sitten klinikalla, sillä sen ontuinen ei lakannut. Välillä se oli parempi, mutta sitten palasi taas huonommaksi. Lisäksi imppaaminen palasi taas kuvioihin, eli Orvokki selvästi vähentää kipuaan imppaamisen kautta. Varsoillehan ontuminen on "normaalia", tai siis normaalimpaa kuin vanhoilla hevosilla juuri kavioiden pehmeyden vuoksi, mutta kengittäjäkin puolsi ideaa viedä varsa lääkärille kun hänen käyntinsäkään jälkeen ontuminen ei lakannut.


Edessä oli vain yksi mutta - trailerimatka. Orvokki ei ikinä ole kulkenut trailerissa aiemmin, jotenka treenaaminen piti aloittaa heti. Se on toki käynyt siellä seisoskelemassa (kuten jo Outikin!), muttei ole metriäkään ollut siellä sidottuna. Koitimme tietenkin ensin lastata muka niin fiksuna ihan vain perheen kesken, mutta siitä meinasi seurata pelkkä trailerin (ja varsan...) hajoitus, eli sitten soitimmekin jo vähän fiksummille ihmisille. Ratkaisuksi löytyi muulipanta, jonka siis iskimme orvokin kaulaan ja toisen pään puomiin. Ideana on se, ettei hevonen saa vedettyä etujalkoja irti maasta eli ei pääse puomin päälle loikkaamaan.

Lähdimme matkaan sitten Diptoninkin kanssa - Dipton sai toimittaa apupojan virkaa. Lastaaminen vei hieman enemmän aikaa kuin piti, ja olimme myöhässä noin vartin verran klinikalla. Matka sujui kuitenkin hyvin ja Orvokki sai vain kerran paniikin noin 10min lähdön jälkeen. Kuitenkaan se ei päässyt irti muulipannasta, joten sille jäi vain mahdollisuudeksi hyväksyä tilanne.

Klinikalla otimme Orvokin pihalle. Orvokki käyttäytyi olosuhteisiin nähden hyvin, mutta oli selvästi aidosti kauhuissaan tilanteesta. Uusi paikka, asfaltti jalkojen alla... ei kiva! Saimme kuitenkin sille rauhoituksen, ja tutkimus voitiin suorittaa. Takaspäin Orvokki kiipesi tyynen viileästi kyytiin ja seisoi hiljaa koko matkan.

Diagnoosiksi tuli pitkittynyt kaviopaise, joten hoito jatkuu siis kuivahauteella kunnes tilanne paranee. Jossei parane, on uusi matka tiedossa klinikalle. Toivotaan siis hirmusti parantumisia Orvokille! Minun kultapoju <3

- Laura

2 kommenttia: