keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

On tilastollinen todennäköisyys mokata / RiRa 20.7

"Onhan se nyt niin hyvin mennyt, ettei aina voi mennä niin hyvin. Pakkohan tän mr loppakoiven on siis ottaa puol rataa mukaansa jossainvaiheessa - eikö vain?"


RiRan kilpailut kutsuivat sunnuntaina, ja luokkina yhä 100cm ja 110cm. 120cm ei ole enää niin kaukana kuin vielä vähän aikaa sitten, mutta se on kuitenkin yhä niin kaukana ettei sitä vielä hypätä, eikä ole lyöty lukkoon päivää milloin se korkataan. Jäitä hattuun!

100cm verryttely oli ihan ok. Vähän vatsassa kiemursi ja mieltä kaihersi vaikkei rata näyttänyt todellakaan pahalta tai isolta. Ipe hyppäsi hyvin, joskin vähän kömpelösti ja nappasikin okserista puomin mukaan kun ei keskittynyt. Siitä se selvästi heräsi ja alkoikin olla todella kiva ja tarkka verkan loppupuolella.

Rata sujuikin sitten todella todella todella hyvin! En edes tiedä miten päädyin semmoiseen flow-fiilikseen, ja ratsastinkin taas elämäni parhaita ratoja uusintaan asti. Uusinnan ekalla kuitenkin flow rikkoutui ja mietin ajan ratsastamista liikaa. Käänsin jo esteen päällä (kuinka typerä ja idiootti moka!!!!!) ja takajalat ottivat puomin mukaan. Eniten ärsyttää se, että tiedostin kyllä jo esteen päällä että teen jotain väärin, mutten osannut korjata sitä. Ipe oli kuitenkin ihan huippu ja käänsinkin treenimielessä lyhyen tien seuraavalle okserille. Yhtä lyhyttä tietä en ainakaan nähnyt kenenkään tekevän.... Sijoitus oli kolmas ei-sijottunut, eli oikein hyvin silti sujui pudotuksesta huolimatta. Aikakin oli ok, eli sijoitus olisi napsahtanut ilman tyhmää virhettäni.


Väliaikana katselin vähän muiden ratoja ja join suuret määrät kiveinnäisvettä. Kympin ratakin rakentui kentälle (hitaasti ja varmasti.....) ja kävin kävelemässä sen. Kolmos - nelos linja vaikutti vähän haasteelliselta, mutta muuten rata oli ihan siedettävä. Hyvin tehty - hieman vaikeampi kuin metri, muttei missään nimessä vielä haastava!

Verryttelin pikaisesti kymppiä varten ottamalla muutaman isomman hypyn. Yritin saada Ipen vähän itse ajattelemaan esteillä tuomalla sitä "huonosti" pystyille, mutta se selvitti ne todella hienosti ja ilmavasti! On niin outoa, että verryttelyssä se on aina ihan ylivarovainen ja sen voi jättää aivan yksin esteen edessä ja silti se ylihyppää. Radalla taas samalla tavalla tuotuna se hyppäisi täysin esteen läpi.


Rata alkoi oikein hyvällä hypyllä ykköselle. Jotain kuitenkin ykkös-kakkos välissä tapahtui, aloin nimittäin yliratsastamaan ja kakkoselle ensin varmistelin ja sitten puskin. Ipe tuntui vähän nuutuneelta ja huolimattomalta, ja haastavalla kolmosesteellä tulikin sitten aivan turha takajalkavirhe. Voin rehellisesti sanoa, että se oli aivan tyystin Ipen virhe. Ok, olisin voinut olla tyrkkäämättä sitä, mutta tyrkkääminen oli kuitenkin niin pientä että hevosen olisi pitänyt itse olla huolellisempi.

Loppurata sujuikin ihan "ok". Hävitin kuitenkin sen flow-tilan tyystin ja esimerkiksi sarjalla hevonen pelasti tilanteen hyppäämällä todella kaukaa ensimmäiselle osalle ja sitten hienosti osasi itse jarruttaa välissä. Lähestyessä sarjalle näin askeleen, mutten tiedä mitä tapahtui. Yhtäkkiä este olikin kamalan kaukana ja paikka olikin kadonnut? Sarjan jälkeen jouduinkin ottamaan muutaman ruman pidätteen jotta sain Ipen tulemaan vähän takaisin. Trippeli ja pysty olivat taas ok ratsastusta, mutta selvästi kun tulee nopeammin tehtävät eteen niin olen vielä pulassa Ipsun kanssa.

ai mitenniin kaukana.....





Ipe oli kuitenkin ihan huippu koko kisojen ajan taas! Se on niin helppo käsitellä ja oikeasti niiiin helppo radalla, ettei mitään rajaa <3 pus

Seuraavat kilpailut ovat luultavimmin Hyvinkäällä nurmipohjalla (iik!). Viime vuonna pohja oli ainakin todella hyvin, siksi nyt uskaltaa sinne lähteä.

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti