keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

pääsiäisvalmennus / Laura

Olin maanantaina Tepon tunnilla näyttämässä Ipeä Tepolle. Verryttelimme ensin ravi - ja laukkapuomeilla (laukassa kahden laukan väliin kolme, ravissa suoristuksia), jonka jälkeen siirryimme hyppäämään. 

Ipe toimi ihan hyvin, joskin osittain sain kokeilla pomppukoikkaloikkia, eli siis kun vähääkään komensi herraa niin se tarjosi jotain ihan muuta kuin pyydettyä. Avotaivutukset meni lähinnä päällä huitoessa ja paikallaan laukatessa - sanoinkin Nealle että hevonen on työtä kaikin keinoin kartteleva ja sitä vieroksuva. Ei sen vuoksi ettei se osaisi, mutta Ipe tietää että seuraavaksi hypätään eikä viitsi siksi keskittyä pieniin esteisiin.

Hyppäsimme ensin tehtäviä noin 80cm tasolla (huomatkaa että olin jo siinä vaiheessa kuolla kauhusta, koska Tepolla oli jotain uusia jännitysmomentteja esteiden alla!), ja lopuksi hyppäsimme rataa noin 100-110cm tasolla. Sanoin jo ennen rataa kuinka hirvittää, mutta oikeasti rata meni paremmin kuin olisi voinut kuvitella. Tosin häpesin silloin (ja häpeän yhä!! :D) 'punaisen linjan' pystyä jonka ensimmäisellä kerralla Ipe taikoo paikaltaan. Kisoissa olisin välin mennyt viidellä ja se olisi ollut ok, mutta tässä tapauksessa tehtävä oli kuusi laukkaa odottaen, ja meinasin käydä todella ahtaaksi. Toisella kerralla menikin jo ihan ok, joten kysymys oli miksen ratsastanut niin ensimmäisellä kerralla?

Teppo totesi hevosen olevan todella mukava, luotettava ja tavallaan helppo. Sanoi että ratsastin sitä hyvin, mutta kehitettävää löytyy.

Ohessa video kaunistelemattomana ja pätkimättömänä. Haukkukaa vain, tiedän sen olevan vielä hataraa.




No mutta, sitten suosikkiosioni
mitä opin tällä kertaa?
Isoa, vahvaa hevosta ei tarvitse vielä tällä tasolla viritellä - rento käsi, jopa hieman löllö käsi, on parempi
Luota ja ole rohkea
Laske ja usko tekemääsi
Keskity jo ensimmäisellä kerralla tehtävää tehdessä


Näihin tunnelmiin on hyvä lopetella. Kaisulla oli muuten 19pv laskettu aika, ei siis vielä pääsiäisvarsua syntynyt. Toivotaan että siitä olisi seuraava postaus, ei Keravan kisoista, mutta pahasti näyttää siltä että se kakaraansa pihtaa ... :(

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti