maanantai 17. joulukuuta 2012

Aluevalmennus 2/2 // Laura

Toinen päivä alkoi ensin muutamalla kierroksella itsenäisesti kevyttä ravia, jonka jälkeen työstimme kaikki yhtäaikaa pääty-ympyrällä hevosia niin, että niiden takapää väisti hieman ulospäin koko ajan ravissa, ja johdimme sisäkädellä sisäänpäin asetuksen. Ulko-ohjan tuli tukea hevosta ja rytmin olla rauhallinen.

Jatkoimme tehtävän jälkeen laukka - ravi siirtymisillä. Hevosten tuli olla rauhallisia ja pohkeen edessä. Teppo myös ohjeisti kaikkia istumaan suorassa (ryhdikkäänä) ja esimerkiksi polvipuristus oli kiellettyjen listalla. Menimme myös muutaman kierroksen kevyessä istunnassa laukka niin, että hevonen sai hieman avata itseään. Tästä teimme suoraan käyntiin siirtymisen niin että ratsastaja pysyi kevyessä istunnassa.


Video pitäisi näkyä normaalisti vaikkei kuvaa jostain syystä näy.
Hyppäämisen aloitimme ravihypyillä. Tämä oli ehdottomasti koko viikonlopun hankalin kohta, mutta ehdottomasti tulee kotitreeniin! Kaikki siis tätä treeniä tekemään, tekee muuten hyvää niin ratsastajalle kuin hevosellekin!


Videossa on siis epäonnistuminen ja onnistuminen peräkkäin. Epäonnistuminen johtui siis siitä, kun ravissa oli tultava todella hitaasti, ja varmasti kaikki huomaavat kuinka löysään kädet ja tyrkkään ensimmäisessä pätkässä. Toisessa maltan odottaa ja hevonen tekeekin todella hyvän hypyn. Näitä ennen se oli kerran ottanut etujaloillaan ja kerran takajaloillaan pienemmän pystyn alas, mutta korjasi todella hyvin tuohon viimeiseen suoritukseen!

Tästä jatkoimme kolmoissarjan harjoitteluun, ja hyppäsimme lopuksi radan. Paremmin oikeastaan ei olisi rata voinut mennä - Tepon kommentti taisi olla radan jälkeen jotain siihen suuntaan kuin "se oli mallisuoritus". Hevonen oli hyvin avuilla, se eteni itse eteen ja sen kanssa nopeasti tulevat tehtävät eivät olleet liian haastavia. Lihasta se tarvitsee vielä selvästi enemmän, mutta perusasiat alkavat olla hyvin hanskassa!



Postaukseen yritin tunkea nyt vaihteluksi enemmän videoita ja vähemmän tekstiä. Toiveita saa laittaa (etenkin mielipideteksti aiheet olisivat tervetulleita), mutta muistakaa pysyä hyvän maun rajoissa. Ketään ei ole (toivottavasti) pakotettu lukemaan yhtään tekstiäni, ja teen tätä kuitenkin pitkälti omaksi ilokseni.

Hyvää joulun odotusta! Viikko enää huihuihui :)♥

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti