sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Aluevalmennus 1/2 // Laura

Aluevalmennukset olivat kaksipäiväiset, ja tapahtuivat Tepon tallilla Tuusulassa.

Ensimmäinen päivä alkoi pitkällä tasaisentyöskentelyllä jossa teimme avoja kumpaankin suuntaan ja menimme ravipuomeja, ja toistimme saman laukassa. Rasse tuntui aluksi suhteellisen kamalalta, ja tärkein neuvo minkä Teppo antoi olikin "ota itse rauhallisesti", joka auttoikin ja saimme tehtävät sujumaan kohtalaisesti.

ensimmäinen tehtävä ravissa ja laukassa. 

Harjoituksen jälkeen jatkoimme pienillä esteillä jotka olivat pitkän sivun suuntaisesti. Ne tultiin hitaassa ja rauhallisessa tempossa huolella suoristaen. Saimme paljon kehuja tästä harjoituksesta, mutta myös Teppo edelleen painotti meidän kohdallamme suoruuden merkitystä - hevonen jättää mielellään lavan hieman ulos ja jää nelitahtiseksi laukasta.

Sitten työstimme jumppasarjaa (innari - pysty - okseri), joissa välit olivat hieman lyhyet. Rasse ensin tunki kinttujaan liikaa puomeihin kiinni, mutta oppi nopeasti varomaan jalkojaan. Itse piti olla huolellisesti kroppa ylhäällä etten painaudu liikaa mukaan hyppyyn.

Viimeinen tehtäväkokonaisuus oli pieni "rata" johon kuului viisi estettä.

Ensin oli kapea pysty, josta jatkoimme ristikolle. Siitä oli 7 lyhyttä laukkaa pystylle ja seitsemän normaalia laukkaa pystylle. Käännös ja "iso" (110cm?) okseri. Viimeiseksi tulimme radan vielä lisäten siihen toisen kapean pystyn alkuun.

Kokonaisuutena päivä meni hyvin. Muutaman alkuharjoituksen myös tuon kotiharjoitteluun, sillä niissä oli selvästi suuri heikkous.

Postailen sitten taas tämän päiväisestä, olisiko kiinnostusta videolle vai enemmänkin vain selittelylle? Sana on vapaa ;)

- Laura

8 kommenttia:

  1. Älä tee mitään, ketään ei kiinnosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sua ainaki ku luit ja kommasit ; )

      Videoooo!! :)

      Poista
    2. Vissiin jossain on uusi kidutustapa jossa pakotetaan lukemaan mun postauksia kun anonyymi 15.32 joutui tänne :s

      Jep, yritetään saada huomenna tän päivän kooste!

      -Laura

      Poista
    3. muahahaha pahempi juttu jos ei kiinnosta ja silti kommaa ja lukee??
      MUTTA

      LAURA RAKAS MUA KIINNOSTAA <3

      Poista
    4. No hyvä on, sinun takiasi väsään näitä ;)♥

      - Laura

      Poista
  2. Hyvä. Näistä kuvauksista voi olla kotiharjoittelijalle aina jotain käyttöä. Kiitos postauksestasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla jos oikeasti olisi pienintäkään hyötyä! Mielelläni myös teen tarkempia selotuksia ja muistan myös lähes kaikki metrimäärät ulkoa, eli niitä voi kysellä jos kiinnostaa :)

      - Laura

      Poista