sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Voiko hylättyyn olla tyytyväinen?

Vastaus otsikon kysymykseen - KYLLÄ VOI! Olimme tänään siis Urjalassa hyppäämässä Tellun ensimmäisen 90cm radan. Jo verryttelyssä huomasin ettei ole aivan päivämme - koko verkan ajan satoi niin kaatamalla, että tärisin kylmästä ja Tellu inhosta - prinsessa nimittäin inhoaa vettä! Lisäksi kaikilla oli päällään sadetakkeja ja sateenvarjoja, joten leidi sai jo muutaman kerran lentäviä lähtöjä verryttelyssä.

Radalle päästyämme näytin muutaman esteen ja lähdin hyppäämään. Ensimmäinen este menikin ihan mallikkaasti ja olin jo varma että rata tulee menemään kohtuullisesti. Kuitenkin kaarteessa hevonen huomasi paremmin kaikki sateenvarjot jolloin sen (jo muutenkin kuuluisa....) keskittyminen herpaantui ja este esteeltä rytmi tuntui katoavan. En saanut sitä tasapainoon tai rytmiin, ja hevonen korjasi tämän ylihyppäämällä esteitä pahemman kerran. Ensimmäinen moka kävi muurilla johon hevonen pysähtyi kuskin herpaantumisen takia (toisella kerralla se mentiinkin hienosti yli!) ja toinen moka sarjalla johon hevonen ei venynyt. 

Kuitenkin rata oli kokonaisuudessaan hyvä jos ottaa olosuhteet ja kuskin mokat huomioon. Lähtiöistä hylättiin muistaakseni 11/30, eli en siis ollut todellakaan ainut. Tottakai olisin toivonut nollaa, tai edes hyväksyttyä suoritusta, mutta jos itse ratsastan noin onnettomasti (ja ponnettomasti hehe ... :D) niin en voi kun tyytyväinen hevoseen olla. Ylihyppääminen on vielä sen ongelma - kuten omistaja sanoikin niin ei Tellun tarvitsisi ihan 90cm radalla hypätä esteitä 120cm korkeudelta!

Seuraavan kerran Tellun ja Rowilin kanssa (ja kenties Sara Veruten kanssa) starttaamme Dumissa juhannuksena! Jos sitä ennen saisin suokin kanssa vähän hyppyjä vielä eteenpäin niin olisi odotettavissa hyväksytty tulos - kenties jopa virheetön kun Tellu ei usein pudottele puomeja ;)

        










- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti