sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa valmennusta! / Laura

Olimme viime viikon keskiviikkona Tepolla hyppäämässä. Tunti meni oikeasti todella hyvin - vaikka oli hellettä (varmasti 30 astetta auringossa) hevonen jaksoi hyvin ja oli terävä. Etenkin alkuverkat yllätti positiivisesti, sillä minun kamelihirveni on muuttunut jossain vaiheessa letkeeksi ja mukavaksi hevoseksi. Jopa vasen laukka oli suora ja hyvin etenevä!

Emme hypänneet kovin korkeaa, ehkä korkeimmillaan noin metrin / kympin rataa, mutta viimeiseksi tulimme 125cm okseria muutamaan otteeseen. Ensin ryssin lähestymisen enkä antanut hevoselle aikaa hypätä - toisella kertaa sensijaan maltoin odottaa ja meinasin itse jalkautua valtavan ja voimakkaan hypyn vuoksi.


Fiilis oli älyttömän hyvä! Jotain olen tehnyt siis oikein kun hevonen edelleen on umpirehellinen ja rohkea.
Illalla sitten teimmekin heinät pellolta (lue - tappotyötä noin kuuden tunnin ajan!). Olin aivan hiestä litimärkä ja oikein oksetti homman jälkeen.

Viime viikon lopussa sitten hevonen onnistuikin polkaisemaan kummatkin etukenkänsä jalastaan ja näin ollen en ole voinut sitä mennä muutamaan päivään kun Rasse arkoi hieman kavion pohjia ymmärrettävästi. Onneksi tänään pääsin jo kiipeämään selkään ja hevonen oli oikein hyvä ja mukava!

Tästä jatkuu treenailulla kohti Husön kilpailuja jossa menen Jokeri luokan (110/120) ja 120cm. Pienet luokat tulevat tarpeeseen kun kyseessä on "ahdas" kenttä ja rutiinin hakua.

Olisiko teillä muuten kiinnostusta nähdä puuhailua vaavin kanssa? Olemme sen kanssa mm opetelleet kavioiden nostelua, riimussa kävelyä ja vesimaton pomppimista :) Vai mitä haluaisitte?

- Laura

7 kommenttia:

  1. Vaavi postaus ... innolla odottelen söpöläisen toimia.

    VastaaPoista
  2. mä haluan ainakin nähdä ja kuulla kaiken mahdollisen siitä söpöstä vauvasta! :) Ja miljoona kuvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toteutuu! Vaavi laitetaan poseeraamaan ;)

      Se puree mua nykyään kans :( voinko ottaa kuvan kuolaisesta takista? :D

      - Laura

      Poista
  3. Joo tee todellakin postauksia pienestä vauvasta ja paljon kuvia kans!!! Ja on toi Rasse kyllä upee heppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan superheppa ♥ Ja toteutuu!

      - Laura

      Poista
  4. Vastaukset
    1. "5.2 Kilpailut ratsastetaan Husön Ratsastuskeskuksen GeoPad-pohjaisella (40*100m) ratsastuskentällä, verryttelyalueena toimii GeoPad-pohjainen maneesi (23*70m) sekä kentästä rajatulla verryttelyalueella."

      Eipäs :(

      - Laura

      Poista