maanantai 28. tammikuuta 2013

Aluevalmennukset 26.-27.1 // Laura

Pahoittelut jo heti hieman myöhästyneestä postauksesta. Tarkoitus on aina samana päivänä päästä postailemaan jos ei mene iltaan asti, mutta eilenkin tulimme kotiin jo viiden aikaan. Silti syy ei ole ihan mitätön - olin eilen kuumeessa ja hirveässä yskässä. Silti buranan voimalla valmennuksiin suunnattiin ja yritettiin selvitä mahdollisimman hyvin.


paras ryhmä ikinä! Harmi että Katri puuttuu :( Okko ja Fisu ♥ 

Lauantai
Pakko myöntää etten muista juuri mitään alkuverkoista. Muistan tosin sen etteivät ne menneet kovin hyvin vasempaan kierrokseen laukassa, mutta saimme paljon ravisuluistamme kehuja! Menimme myös ilman jalustimia ja tämän seurauksena yhä sisäreisiä pakottaa - sainkin Okolta kommenttia että taidan olla rapakunnossa ... pahoitteluni !

Vaikeuksena on se että haluan aina ratsastaa hevosen hyvin voimakkaasti tuntumaa kohden - haluan siis että tunnen ohjan päässä eteenpäinpyrkivän suun jota vasten voin painetta säätelemällä ratsastaa. Kun Rasse jännittyy, se muuttuu hyvin tyhjäksi edestä - tällöin lyhennän ohjaa ja yritän epätoivoisesti löytää sen suun. Ratsastan siis aivan liikaa ylöspäin ja lyhyeksi hevosta jolle se ei tee kuin hallaa. Toisaalta on hyvä että olen löytänyt ongelman, mutta huonona puolena on se etten aina osaa ratkaista sitä vain löysäämällä ohjaa ja ratsastamalla eteenpäin ....

Lauantaina hypyt menivät ensiksi ihan hyvin - jumppasarjalla hevonen oli kivan tuntuinen ja vaikka teimme todella vaikeaa harjoitusta Rassen kannalta (hitaasta temmosta pitkää okseria) se selvisi siitä kohtuullisesti. Tosin se edelleen kipristää takajalkojaan rungon alle eikä halua oikaista niitä.

Olikin napattava yksi screen shot (hämmentykää rajaustaidoistani!) kun hevonen todella on välillä vähän hupaisa - olisi sen ehkä pienemmälläkin loikalla selvinnyt? No, kenties se okseri tosiaan vaati noin paljon .... En tietenkään tarkoita että tuon kokoista estettä olisi hypättävä maha sitä viistäen, mutta ymmärrätte pointtini? :)


Lopputunnista kuitenkin Rasselle tuli kauhea pissahätä, muttei se suostunut pissaamaan jotenka tehtävät menivät vähän jalat ristissä ... myös viimeisellä linjalla (80cm pysty - viisi laukkaa - 110cm okseri) onnistuimme sen pienen pystyn pudottamaan ....

Sunnuntai
Sunnuntai aloitettin käynti- ja raviavotaivutuksilla sekä sittemmin laukka - käynti siirtymisillä. Lisäksi kokosimme laukassa hevosia puomien väleissä. Ongelmia havaittu taas vasempaan kierrokseen! Työskentely oli niin vaikeaa ettei mitään rajaa ja hevonen vain tuntui apuja vastustelevalta muulilta. Yritin käyttää kaiken tahdonvoimani ja osaamiseni sen suhteen mutten saanut kuin satikutia osaamattomuudestani ja heiluvista käsistäni..... Oikealle hommat parani ja sain vielä etuoikeuden oikean kierroksen jälkeen tehdä saman vasemmalle - ja johan alkoi onnistua!

Verryttelyssä hyppäsimme yhtä vihreää "avonaista" pystyä ja siirryimme muutaman hypyn jälkeen treenaamaan kolmoissarjaa. Lopulta hyppäsimme todella pitkän radan (16 estettä ja 20 hyppyä!) joka kyllä laittoi hengitykseen kykenemättömän kuskin aivan äärirajoille. Rata sinänsä meni hyvin (se oli kuitenkin haastava ja reilu 110cm korkuinen) mutta tosiaan se etten pystynyt lopussa enää puristamaan tai auttamaan hevosta pätkääkään. Se näkyi yleisesti kiemurteluna ja vähän puomien kolinana.


Teppo kommentoi rataa hyväksi mutta huomautti juuri hieman siitä että makaan kaulalla osittain ja vetelyys näkyi kiemurteluna.

Minun piti vaikka kuinka monta videota editoida tähän ja laittaa alkuverkasta tms, mutta olen vieläkin niin totaallisen väsynyt että enemmän lämmin sänky houkuttaa! Taputelkaa heppojanne ja hyvää .... tammikuun loppua :D Itselläni lukulona on nyt alkanut jo viime viikosta.

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti