keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hihs 2013 / Laura

Tarkemmin siis selotusta :) jos lyhyen version haluat lukea, katso kaksi postausta sitten oleva tiivistelmä.

Torstai

Herätys oli seitsemän aikoihin. Hevoset pihalle, otuksille ruokaa, itselle meikkiä naamaan ja ruokaa napaan. Hevonen sisälle, loppukuuraus ja sitten kohti areenaa. Radankävelyyn, hevonen traikusta, verryttelyä ja radalle.

Teppo avusti vähän radankävelyssä ja tokaisi että "hyvinhän tolle okserille tulee sisäkautta! Vilkaise vaikka!". Olin laiska enkä viitsinyt edes kävellä katsomaan, sanoin että uskotaan uskotaan. Verryttely tuntuikin tosi hyvälle, joskin huomasin tekeväni oikein vain silloin kun Teppo neuvoi. Muuten olin vähän avuton. Jännitti.

Radalla sitten menikin todella hyvin! Hevonen oli supervarovainen, skarppi ja kuulolla. Itse ratsastin liikaa taaksepäin (joo en pääse ikinä siitä tavasta eroon. Ärsyttää.), mutta onneksi hevonen pelasti. Pääsimme uusintaan, käänsin sarjalle - ja oli muuten todella tiukka kurvi, meinasi tulla ongelmia - ja jatkoimme siitä loppuun asti puhtaasti! TULOKSENA SIIS 0-0 ja sijoitus oli toinen ei-sijoittunut eli 11/34 :)




Radan jälkeen olinkin hymy korvasta korvaan koko päivän. Isä vei hevosen kotiin lepäämään (kun pääsimme siitä kauheasta härdellistä pois!), ja minä jäin katsomaan loppuillaksi ratsastusta kavereiden kanssa. Oli ihan huippuseura kaikin puolin - tosin anteeksi kaikille jotka joutuivat kuuntelemaan meidän väsyneitä juttuja. Illalla sitten tulin junalla Riihimäelle josta poikaystäväni tuli minut hakemaan. Söin vielä iltapalan ja menin nukkumaan aikaisin (ennen kymmentä).

Perjantai

Herätys oli samaan aikaan, 7:20. Sama rumba kuin edellisenä aamuna, mutta nyt jo vähän tottuneemmalla fiiliksellä. Tosin pihalla oli lunta ja vauva ei meinannut suostua kävelemään pihalle kun siellä oli outoja valkoista ainetta! Myös poikaystäväni jätin nukkumaan kun lähdimme, sillä ihan turhaan olisi aamulla pahimpaan lumimyrskyyn lähtenyt seikkailemaan kesärenkailla .... ei tänne tosin ihan vielä pitänyt sataa lunta :)

Perjantain rata oli aika helppo, ihan perus 120cm tasoinen. Päätin ratsastaa kuitenkin aikaa vain jos tuntuisi siltä että kannattaisi. Verryttely menikin ihan nappiin, mutta jotenkin samanlainen tunne jäi puuttumaan. Radalla sitten nostinkin laukan - ja ei huh kun se hevonen vain imautu pohjaan kiinni eikä suostunut liikkumaan metriäkään! Napautin raipalla, yritin laittaa painetta - mikään ei auttanut. Hevonen jämähti ihan kaikki neljä tassua kiinni Hartwall Areenan pintaan ja siihen jäi.

Rata oli siis pieni katastrofi. Kakkosesta valahdettiin ohi, toisella kertaa otettiin se mukaan, sitten joku okserin takapuomi, sarjan etupuomi ja viimeinen este plus aikavirheitä. Kiva. 22vp ja viimeinen ei-hylätty.

Päästiin sitten tasaisen verkkaan takaisin, niin hevonen levitti kaikki neljä kaviota haralleen ja sitten kyllä suostui pissaamaan. Ja siitä sitten tulikin semmoinen tekojärvi etten ihmettele ettei oikein hyppy maistunut. Harmitti - tottakai- mutta välillä tälläistä tämä harrastus on jos toinen puolisko on elävä olento.

Kamalin osuus oli kylläkin yritys päästä hevosen kanssa kotiin! Meille sanottiin ettei isä pääse trailerin kanssa hakemaan meitä - ei vaan ole kuulemma tilaa. Että joko läheiselle Shellille heppaa laittamaan (200m hevosen kanssa joka ei ole tuollaiseen liikenteeseen tottunut .. kiva?!) tai sitten kääntöpaikalle lastaamaan tai odottelua. No mentiin sitten kääntöpaikalle lastaamaan, ei ollut kyllä sekään mukava kokemus. Olin ihan varma että Rasse saa oikein kunnon kohtauksen autoista ja hulinasta, mutta onneksi hevonen malttoi olla rauhassa ja saatiin se lastattua tunnin odottelun jälkeen. Itse jäin taas katsomoon sen jälkeen ja illalla Kia (http://walkingddisaster.blogspot.fi/) tuli meille yöksi katsomaan varsaa.


Lauantai & Sunnuntai

Istuimme katsomossa kuin tatit. Tai no melkein - meillä oli tosin ilmiselvästi tarkoituksena syödä koko paikan nachopulju tyhjäksi :) rakastan jalopenoja, juustokastiketta, chilitomaattidippiä ja nachoja aivan yli kaiken! Tai ehkä Vapianon pasta ja kiinalainen menee edelle, mutta kuitenkin.

Hurrasimme ratsastajia voittoon parhaamme mukaan ja totosin yhteensä viikonloppuna 13e edestä. Voittoa tuli tosin vain 10e eli ilmiselvästi jotain oli pielessä.... Kaikki totoamani ratsukot tosin ottivat WC tai GP luokasta max yhden puomin eli en ihan ulkona kartalta ollut :)

Anteeksi ettei ole paljoa kuvia. Ja anteeksi ettei ole lainkaan videota! En ymmärrä mikä tuota mun kameraa vaivaa kun se väittää ettei pysty nyt ollenkaan videoita pätkimään? 
Huhhuh ... jatkosta (videota?) myöhemmin :)

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti