maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ulkokausi avattu! // Sara

Jee ensimmäiset kisat ulkokentällä!

Heräsin aamutalliin klo 6.15 ja ponit lastattiin kymmenen aikoihin. Ennen sitä Harjasin ja pesin Veruten jalat. Se ei oikeen tykkää jalkojen pesusta eikä tahdo pysyä paikoillaan, mikä tekee pesusta hankalaa. Verppi meni kiltisti autoon ja matkakin sujui hyvin, onneksi vain 20 min.

Tuisku sanoi, että koska nämä on ensimmäiset ulkokisat ja ulkona ei hirveesti olla treenattu niin kannattaa mennä 100 ja 110, ja olin samaa mieltä. Kisapaikalla oli hyvin aikaa, sillä Tiiu meni Viltsulla 90, ja siinä oli paljon osallistujia.

Metrin verkassa poni oli tosi kivan olonen ja virtaa riitti, mutta kuitenkin poni kuunteli pidätteitä jne. Hypytkin verkassa onnistui kohtalaisesti, mutta välillä tuli silleen, että kaarteessa meni aika hitaasti ja ennen estettä räjähti, mutta etäisyydet löytyi helposti.

Rata meni tosi hyvin, arvostelu oli A.2.0 ja poni oli ihan fiiliksissä. Vikalla linjalla oli silleen, että sarjalta tuli kuusi vähän lyhyttä askelta pystylle ja tajusin sen liian myöhään ja viimenen este tuli alas, äää ärsyttävää, sillä aikamme oli ihan hyvä, vaikken  jokaisessa kaarteessa sitä yrittänyt ratsastaakkaan.
Verkasta

metristä

110 verkassa poni oli jo vähän väsyneempi, kuin metrin verkassa, mutta kuitenkin suht hyvä. Rata vaikutti ihan mukavalta, mutta se ei tahtonut jäädä päähäni ollenkaan. Sitä sitten kertailin kokoajan.

Alkuradasta poni oli hyvä, lukuun ottamatta 2 estettä. poni nimittäin pysähty 5 metriä ennen sitä, koska se pelkäsi yhtä kulmaa. Siitä sitten puskin sen yli ja selvittiin siitä. Tällä radalla poni kyyläili kaikkea, ärsyttävää. Kaikki onnistuivat hyvin ja päästiin uusintaan, no kuitenkin uusinnan viimeisillä esteillä oli semmonen linja ja käänsin vähän aikasemmin sille ja tajusin siinä sitten että "ei hitto satulavyö!!" jep satulavyö unohtu kiristää. Siinä "tiukemmassa kaarteessa satula rupesi valumaan ja sen esteen jälkeen oli jo melkeen mahan alla ja tipuin. Ärsyttää tommoset tyhmät unohdukset! Oon kuitenkin tyytyväinen poniin, se oli niin hiano <3 Sijotuttiin silti, koska uusintaan ei päässy hirveen moni :)

verkasta
tässä tää 2. este jonka eteen se pysähty, yli päästiin kuitenkin :)
sarjan a-osa
sarjalta kaareva linja tälle esteelle suoraan katsomoon päin :D
tässä tää hieno kuva, jossa satula valu, koska vyö unohtu kiristää, kuvassa satulaa ei edes  näy enää!
Vielä videot molemmista :)

4 kommenttia:

  1. holy shit, ei vois kyllä huonompi tuuri olla ton satulavyön suhteen!! :D

    VastaaPoista
  2. ooh sara oot kehittyny ihan älyttömästi, hyvin vedätte ! :)

    VastaaPoista